Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η πρώτη αυτοοργάνωση του ΠΑΣΟΚ το 1974 στην Αρκαδία!

Η πρώτη αυτοοργάνωση του ΠΑΣΟΚ το 1974 στην Αρκαδία!

Με αφορμή την 3η Σεπτεμβρίου, την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, το "Καλημέρα Αρκαδία" θυμίζει το κείμενο του Τάσου Αποστολόπουλου, το οποίο βαζίζεται σε στοιχεία  από το βιβλίο του Δημοσθένη Δαββέτα: «Τα πέντε πρώτα χρόνια του ΠΑ.ΣΟ.Κ.», γράφει: "Μια και το ΠΑΣΟΚ έχει «γενέθλια» είπα να θυμίσω στους παλιούς και να μάθουν οι νεότεροι τους πρώτους που δημιούργησαν το ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας:

Την πρωτοβουλία πήρε ο Δημοσθένης Δαββέτας μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Λαλιώτη. 
Την πρώτη επιτροπή πρωτοβουλίας Αρκαδίας αποτέλεσαν οι: Δαββέτας Δημοσθένης, Λυμπεράκης Λυμπέρης, Γρίτσης Κώστας, Δελής Φώτης και Μπλάνας Μαρίνος.

Στη συνέχεια η επιτροπή διευρύνθηκε με τους: Καρύδη Βαγγέλη, Φιλόπουλο Γιώργη, Παπαχαραλάμπους Τάκη, Γιόβα Χαρούλα κ.ά.
Στις 17 Σεπτέμβρη 1974, πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του Μαντινειακού η πρώτη συνάντηση στη οποία παραβρέθηκαν πάνω από 40 άτομα. Είχε έρθει και κλιμάκιο από την Αθήνα με επικεφαλής το Στέλιο Πανταζόπουλο.
Η ολομέλεια του Μαντινειακού μετά από συζήτηση κατέληξε στην πρώτη προσωρινή επιτροπή την οποία αποτέλεσαν οι: Γρίτσης Κώστας, Δαββέτας Δημοσθένης, Δελής Φώτης, Καρύδης Βαγγέλης, Λυμπεράκης Λυμπέρης, Μπλάνας Μαρίνος, Μπότης Γεώργιος, Παπαχαραλάμπους Τάκης και Φιλόπουλος Γεώργιος."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...