Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρκαδία | Ο Τρύγος στους Χράνους (εικόνες)

Αρκαδία | Ο Τρύγος στους Χράνους (εικόνες)
"Θέρος, τρύγος, πόλεμος,.... στασιό δεν περιμένουν" έτσι λένε!
Μιά φράση που χρησιμοποιούσε ο λαός για να περιγράψει την εργασία του τρύγου και του θέρου που την σύγκρινε με τον πόλεμο, γιατί έπερεπε να πραγματοποιηθεί τις συγκεκριμένες μέρες και στο κατάλληλο στάδιο ωρίμανσης. Οι παλιοί έλεγαν ότι άμα γίνουν τα σταφύλια "δε καρτεριώνται"!
Χρονιά υψηλότερης παραγωγικότητας σε σχέση με πέρυσι, είναι η φετινή στους Χράνους, αφού οι καιρικές συνθήκες του χειμώνα και της άνοιξης ευνόησαν τον ντόπιο αμπελώνα του Τσιροθύμιου να αποδώσει τα αναμενόμενα. Κάτω από τον φθινοπωρινό ήλιο, η οικογένεια του Τσιρο-Θύμιου και φίλοι, στο αμπέλι (και τι αμπέλι!), με τα γνωστά καπελάκια, τα ψαλίδια και τα μαχαίρια στο χέρι και πολύ καλή διάθεση.
Τα σταφύλια ήδη γυάλιζαν , ενώ τα σκιάχτρα ήταν πάντα εκεί για να διώχνουν τα πουλιά. Ο Τσίρο-Θύμιος σκύβει πάνω από το μυρωδάτο κλήμα, οσμίζεται το μελωμένο τσαμπί και ευφραίνεται η καρδιά του. Οι πλούσιοι θεϊκοί χυμοί, που γεύονταν οι Ολύμπιοι και συμπονούσαν τον άνθρωπο, θα θρέψουν τώρα τη φαμελιά και θα ικανοποιήσουν χίλιες δυο ανάγκες. Είναι η καλότυχη πραγμάτωση της προσδοκίας του Χραναίου χωρικού........οίνος ευφραίνει καρδίαν, και του χρόνου και καλά κρασιά σε όλους...!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...