Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νικηφόρος ή Ιάκωβος | Ποιος θα εκλεγεί νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως;

Νικηφόρος ή Ιάκωβος | Ποιος θα εκλεγεί νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως;

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου , μετά την ανάγνωση και επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Όπως έχει γράψει το egnomi.gr σε αποκλειστικό ρεπορτάζ από τις 29 Αυγούστου (διαβάστε εδώ το σχετικό θέμα) ως φαβορί για την πλήρωση της θέσης του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως φέρεται ο αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου, Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Χαλκίδος.

Ο π. Νικηφόρος (κατά κόσμο Αθανάσιος) είναι Ευβοιώτης  γέννημα -θρέμμα, αφού γεννήθηκε στις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας το 1967 και κατά σάρκα αδελφός του Πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης Χαλκίδος Νικόδημου Ευσταθίου.

Στην εκλογική διαδικασία του Τριπρόσωπου, αναμένεται να συμπεριληφθεί ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και στενός συνεργάτης του μακαριστού Μητροπολίτη Ιερεμία, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης (φωτό δεξιά).

Ωστόσο, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι διαθέτει ισχυρό προβάδισμα για την εκλογή ο Νικόδημος Ευσταθίου, παρόλο που αποτελούσε επιθυμία του μακαριστού Μητροπολίτη Ιερεμία να τον διαδεχθεί ο άμεσος συνεργάτης του Ιάκωβος Κανάκης.

Επίσης υπέρ της εκλογής του Ιάκωβου Κανάκη τάσσονται σύλλογοι, φορείς και κάτοικοι της Μητρόπολης , οι οποίοι με επιστολές τους στην Ιερά Σύνοδο ζητούν την εκλογή του.

E-sterea.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...