Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η «Ελληνική σημαία από μέταλλο» ταξίδεψε από το Σύδνεϋ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Η «Ελληνική σημαία από μέταλλο» ταξίδεψε από το Σύδνεϋ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Η «Ελληνική σημαία από μέταλλο» ταξίδεψε από το Σύδνεϋ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Για πρώτη φορά στα χρόνια της Ελληνικής ιστορίας, εχθές Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και των

Εισοδίων της Θεοτόκου (Προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων).

 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

floros sakelaropoulou

 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος,  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ,  ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι αρχηγοί ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ, Στυλιανός Πετράκης και ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και πολλοί άλλοι.

 

Στάλθηκε ξεκάθαρο το μήνυμα, επιβεβαιώνοντας το υψηλό φρόνημα, την αυταπάρνηση, τον επαγγελματισμό και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας κάθε στιγμή.

 

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα και ο Γρηγόρης Βαλτινός.

floros simaia1

 

Την σκηνή της εκδήλωσης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επιβλητική μορφή ήταν η Ελληνική σημαία από μέταλλο, από την σειρά «Ήρωες από μέταλλο» του διεθνή φήμης γλύπτη Νίκο Φλώρου, που δημιουργήθηκε για την Επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση  και  επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα, από  την  τελευταία του έκθεση στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, αποκλειστικά  για την εκδήλωση έπειτα από πρόσκληση του ΓΕΕΘΑ.

 

Στο τέλος αυτής της  εξαιρετικής  εκδήλωσης  του ΓΕΕΘΑ ο Αρχηγός Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος  κάλεσε επί σκηνής τον γλύπτη και παρέδωσε  τιμητική  διάκριση  για την προσφορά του δια μέσου της τέχνης του στο ΓΕΕΘΑ  εν  παρουσίασα της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη.

22 nov 040 768x512

Ο Αρκάς εικαστικός Νίκος Φλώρος, προερχόμενος από μια οικογένεια Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας, εμπνέεται και δημιουργεί τιμητικά, με σεβασμό και συγκίνηση, ένα επετειακό έργο, την τρισδιάστατη Ελληνική Σημαία.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων στην εκδήλωση τιμήθηκε η "Κυρά Ρηνιώ"! Η μοναδική κάτοικος της Κινάρου!

22 nov 043 768x512

Λίγα λόγια για το έργο «Ελληνική Σημαία από μέταλλο»

floros simaia 2

Η σημαία παύει να είναι γαλανόλευκη και η διχρωμία της κατακεραυνώνεται με το κόκκινο χρώμα του αίματος όσων έδωσαν τη ζωή του για τους αγώνες του Έθνους, αλλά και του χρώματος του πάθους που διακατέχει διαχρονικά τον Έλληνα πολεμιστή για την Ελευθερία και την Ευνομία.

Η Σημαία, κατασκευασμένη από μεταλλικές ίνες που συνθέτουν μια απόκοσμη και επιβλητική θωριά, μας δηλώνει ότι η κάθε της ίνα δείχνει το δρόμο της θυσίας, τον πόθο της ελευθερίας και την πόθο της να κυματίσει και πάλι στα γαλανόλευκα χρώματα της ειρήνης των λαών και της προόδου.

Η Σημαία του Νίκου Φλώρου είναι δαφνοστεφανωμένη, όπως αρμόζει στον Έλληνα πολεμιστή που πολεμά και θυσιάζεται διαχρονικά για τα ίδια πανανθρώπινα ιδανικά, που ξεπερνούν τα γήινα σύνορα των χωρών και των εθνών.

 

Το έργο αποτελεί μέρος της συλλογής του καλλιτέχνη με τίτλο «Ήρωες από Μέταλλο»

«Εσύ δεν είσαι από πανιού λωρίδα καμωμένη. Εσύ “σαι από αίμα, από καπνούς κι από φωτιά βγαλμένη» γράφει ο Γεώργιος Σημηριώτης.

 

Το ντύσιμο του Νίκου Φλώρου επιμελήθηκε το κατάστημα ενδυμάτων Timos Fashion Store όπου βρίσκεται στην οδό Νικηταρά & Σπετσεροπούλου Γεωργίου στην Τρίπολη.

floros simaia 3

floros simaia 4

Ρεπορτάζ για το www.kalimera-arkadia.gr

Έλλη Αρτοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...