Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μήνυμα από την Τρίπολη για να μπει "τέρμα στη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών"

Μήνυμα από την Τρίπολη για να μπει "τέρμα στη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών"
Σήμερα περπατήσαμε στους κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης, προκειμένου να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις πρωτοβουλίες της επόμενης μέρας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, για την εμφυλη ισότητα και την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών/θηλυκοτήτων.
? Νομοθετική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία».
?Πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης (ν.4531/2018) και της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
?Επέκταση - αναβάθμιση - μονιμότητα όλων των Συμβουλευτικών Κέντρων, των Ξενώνων φιλοξενίας και της Γραμμής SOS 15900 για τη στήριξη των γυναικών (ν.4604/2019). Να μην κλείσει καμία δομή. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις δομές.
?Ίδρυση των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα Πανελλαδικά - Επαρκή στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό.
?Ενίσχυση και 24ωρη λειτουργία όλες τις μέρες του χρόνου, της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.
?Οικονομική και δωρεάν νομική στήριξη των γυναικών και των παιδιών που «δραπετεύουν» από την ενδοοικογενειακή βία.
?Χορήγηση ασύλου στα σύνορα σε προσφύγισσες που καταγγέλλουν βία και βιασμούς είτε στις χώρες που έφυγαν είτε στη διάρκεια του ταξιδιού τους
?Κατάργηση των δυσμενών διατάξεων του νόμου 4800/2021 για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια που αναγκάζει τις γυναίκες και τα παιδιά να παραμένουν μαζί με τους κακοποιητές.
?Πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τη βία και την παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Επανίδρυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
?Ένταξη της οπτικής του φύλου και της σεξουαλικότητας στην εκπαιδευτική διαδικασία όλων ων βαθμίδων με την αντίστοιχη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
?Εφαρμογή μέτρων για την προώθηση της ισότητας των φύλων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στη διαφήμιση και στις αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (άρθρο 24 ν.4604/2019).
?Να σταματήσει η αναπαραγωγή των έμφυλων στερεότυπων και του σεξισμού από τα ΜΜΕ και το Διαδίκτυο.
?Συντασσόμαστε με την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου: να συμπεριληφθεί η έμφυλη βία ως έγκλημα στο ευρωπαϊκό δίκαιο και να θεσπιστεί μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή οδηγία για την καταπολέμηση της βίας λόγω φύλου.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συμμετέχουμε μαζί με άλλες γυναικείες και συνδικαλιστικές οργανώσεις, στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2022, στην Αθήνα - Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 6 μ.μ. και σε άλλες πόλεις.

Τζ'ενη Δημητρακοπούλου, Σέβη Στάικου, Δήμητρα Αλουπογιάννη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...