Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις | Βλάσης: "Οι κάτοικοι της Τρίπολης θα μπορούν να βάλουν το φυσικό αέριο στα σπίτια τους με ελάχιστη συμμετοχή"!

Οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις | Βλάσης: "Οι κάτοικοι της Τρίπολης θα μπορούν να βάλουν το φυσικό αέριο στα σπίτια τους με ελάχιστη συμμετοχή"!

Την ικανοποίηση του για την έκδοση δύο προσκλήσεων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) δύο προσκλήσεων που αφορούν στην αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου στην Τρίπολη και στην Κόρινθο, εξέφρασε ο Βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ Κώστας Βλάσης.

Η πρώτη απευθύνεται στους Δήμους και στους φορείς του Δημοσίου για τα δημοτικά/δημόσια κτίρια που έχουν στην κυριότητά τους, και έχει προϋπολογισμό 1.000.000 €, ενώ η δεύτερη απευθύνεται στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ενέργειας, προκειμένου να επωφεληθούν τα νοικοκυριά στην Τρίπολη και την Κόρινθο και έχει συνολικό προϋπολογισμό 12.000.000 €.

Πλέον και οι κάτοικοι της Τρίπολης, μετά από αυτούς της Μεγαλόπολης, θα επιχορηγούνται για το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου στις κατοικίες τους, εφόσον αντικαταστήσουν τα υφιστάμενα συστήματα θέρμανσης που έχουν ως καύσιμο το πετρέλαιο ή άλλα στερεά συμβατικά καύσιμα. Η επιχορήγηση, που πραγματοποιείται μέσω ΕΣΠΑ, υπολογίζεται στο 65% του κόστους και μπορεί να αγγίξει και το 100% για τα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά! Σημαντικό θα είναι το όφελος και για τους Δήμους, αλλά και για όλα τα δημόσια κτήρια που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Βλάσης: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις της και να αποδεικνύει στην πράξη ότι βρίσκεται δίπλα στους Αρκάδες. Η έλευση του φυσικού αερίου, που πολλοί θεωρούσαν άπιαστο όνειρο, όχι μόνο έγινε πράξη, αλλά πλέον οι κάτοικοι της Τρίπολης θα μπορούν να βάλουν το φυσικό αέριο στα σπίτια τους με ελάχιστη συμμετοχή στο κόστος αντικατάστασης των συστημάτων θέρμανσης και με δωρεάν τέλη σύνδεσης. Πρόκειται για ένα έργο που θα έχει ευεργετικές συνέπειες τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο για τις επόμενες δεκαετίες και το οποίο θα στηρίξει την αναπτυξιακή τροχιά της πόλης μας και ολόκληρης της Αρκαδίας. Απαντάμε με έργα – και μάλιστα έργα μεγάλης κλίμακας και σημασίας – σε όσους κάνουν στείρα αντιπολίτευση και επενδύουν στον λαϊκισμό. Κάνουμε πράξη αυτά που για δεκαετίες παρέμεναν ασκήσεις επί χάρτου».

14 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 10:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Σας χαλάει που ήρθαν στην Τρίπολη το αέριο και δύο φαρμακοβιομηχανίες; Τι θέλετε;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 23:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε καταλαβαίνετε ότι αν προχωρήσει η εξόρυξη αερίου στην Ελλάδα θα έχουμε τζάμπα θέρμανση;

  • Λογική
    Λογική Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 22:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Για άγνωστους λόγους ο Νίκας ήθελε να πάρουν το έργο με το φυσικό αέριο οι Ιταλοί της ΔΕΠΑ ( για όσους δεν το ξέρουν, η ΔΕΠΑ είναι πλέον ιταλικών συμφερόντων) και δεν ήθελε εταιρεία ελληνικών συμφερόντων. Μένει να φανεί γιατί....;;; Λες και η ΡΑΕ, η ανεξάρτητη αρχή που δίνει τις άδειες ρωτάει τους πολιτικούς για το ποιος δικαιούται να πάρει μια άδεια... Τώρα όμως που το φυσικό αέριο το πήρε ελληνική εταιρεία και ήρθε αμέσως μετά ο Βλάσης να παρακάμψει την περιφέρεια, με αποτέλεσμα να έρθει το αέριο άμεσα και μάλιστα με μεγάλη επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ και κυβερνητικής παρέμβασης, προφανώς από το μαγαζί της ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ πειράχτηκαν και βγάζουν ξύδι... Εντέλει τα έργα μένουν ... Σε αυτή την ζωή υπάρχουν πάντα μεγαλόκαρδοι κι αχάριστοι, νικητές και ηττημένοι...

  • Νάσος
    Νάσος Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 18:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Μην ακούς κανένα Κώστα μόνο το καλό της Αρκαδιας

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 17:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Επιτέλους θα κονομήσουν οι δικοί μας εργολάβοι,μπράβο Βλάσση έτσι θα συνδεθούν περισσότεροι και μετά θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ οταν ερχονται οι λογαριασμοί
    Ζήτω ΑΔΩΝΗΣ ΒΛΑΣΣΗΣ
    ΖΗΤΩ Η ΧΕΝΓΚΑΣ και λοιποί συνεργάτες !!!!

  • ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ
    ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 17:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Μόνο από τον Κώστα έχουμε δει αναπτυξιακές παρεμβάσεις

  • Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 17:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιο προεκλογικό τσιτάτο ρε φίλε; Ήρθε το αέριο ή δεν ήρθε; Άλλοι τάζανε και μετά κάνανε τις κότες, όχι ο Βλάσης

  • έχεις πολλούς στο Payroll Κωστάκη
    έχεις πολλούς στο Payroll Κωστάκη Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 16:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά βρε παιδιά ποιο τρολλάκι του Βλάση του υπουργού μας κάθε φορά σε κάθε προεκλογικό τσιτάτο του Κωστάκη γράφει 5 σχόλια; στο Payroll ειναι;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 14:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Νίκας γερναει και ξεκουτιένει εδω δεν ψηφισε χθες τις ανεμογεννητριες στο Μαίναλο, προχτες το αρδευτικό της Κορινθίας. Είναι εκτός τόπου και χρόνου του πετανε τις πεπονοφλουδες οι αντιπαλοι του στο ΠΕΣΥ και αυτός αντι να τις ξεπερασει πεφτει στο λακκο. Δεν είχε κανενα λόγο να μην υπερψηφισει το θεμα του Μαινάλου όπως και του αρδευτικού και μαλιστα να πλειοδοτησει και να βγει και απο πάνω. Αλλά την πατησε και κατεβασε δικες τους θεωριες - αρλουμπες. Κρίμα γιατι υποτίθεται οτι ειναι χρόνια στο κουρμπέτι και ζητήματα πολιτικής διαχείρισης θα έπρεπε να τα παίζει στα δάχτυλα. Καμία εμπειρία, κανένας πολιτικός ελιγμός. Μονόχνοτος και άοσμος. Μόνο χοντράδες κάνει και ατοπήματα πολιτικά. Μυρουδιά απο ορθολογική διαχείριση στα θεματα που του φέρνουν οι αλλες παρατάξεις. Εδώ για τις υποκλοπές έφυγε χθες από το Περιφερειακό με την ουρά στα σκέλια , σαν αποδιοπομπαίος. Το να δηλώνεις Μητσοτακικός δεν σημαίνει τίποτα. Αλλωστε ο επιτυχημένος αυτοδιοικητικός δεν πρέπει να εχει πολιτικές αναφορές τοσο κάθετες και τοσο άκομψες. Ας πιστεύει ότι θελει , ας ψηφίζει ότι θέλει αλλά λιβάνισμα στον ΠΘ δεν χρειάζεται ρε Παναγιώτη τόσο πολύ. Περιφερειάρχης είσαι κράτα και μια πισινή. Ο Βλάσσης και ο Σαμαράς σε στήριξαν με χίλια και τους τη βγαίνεις έτσι . Εσύ χάνεις.

  • Γιάννος
    Γιάννος Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 14:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Σκέψου να βγάλουμε και το δικό μας φυσικό αέριο σε λίγα χρόνια!! Τσάμπα θα ζεσταινόμαστε!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 13:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Τώρα τι έχει να πει ο κύριος Νικας που έκανε πόλεμο στο Βλάση για να μην γίνει το έργο ;

  • Ελένη
    Ελένη Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 13:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Μόνο ο βουλευτής μας προσπαθεί να μειωθεί το κόστος ενέργειας

  • Νίκη
    Νίκη Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 12:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Επιτέλους θα μειωθεί το κόστος της ενέργειας , άριστη η πρωτοβουλία του βουλευτή μας

  • ΑΓΓΕΛΟΣ
    ΑΓΓΕΛΟΣ Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 12:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Υποδομές που θα κρατήσουν ζωντανό τον τόπο μας τα επόμενα χρόνια , μπράβο στον Βλάση

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...