Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μητσοτάκης για Μαίναλο: "Οριστική μου απόφαση να ενταχθεί στο Δίκτυο Απάτητων Βουνών. Καμία παρέμβαση σε περίμετρο 40 χιλιομέτρων"

Μητσοτάκης για Μαίναλο: "Οριστική μου απόφαση να ενταχθεί στο Δίκτυο Απάτητων Βουνών. Καμία παρέμβαση σε περίμετρο 40 χιλιομέτρων"

Για δεύτερη φορά, μέσα στην ίδια ημέρα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη ξεκαθάρισε ότι δεν θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στα σημεία που σχεδιαζόταν στο Μαίναλο.

Συγκεκριμένα, είπε… «Τρίτον, θέλω να μιλήσω σύντομα για ένα θέμα το οποίο έχει μια ξεχωριστή ευαισθησία την οποία συμμερίζομαι και προσωπικά.

Κάνουμε πάντα μία μεγάλη συζήτηση για το πού θα τοποθετηθούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Και είναι δεδομένο ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερες ανεμογεννήτριες και περισσότερα φωτοβολταϊκά για να μειώσουμε την εξάρτησή μας από το φυσικό αέριο.

Όμως προσοχή: οι ανεμογεννήτριες δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε σημεία που να υποβαθμίζουν το μοναδικό φυσικό περιβάλλον κάθε περιοχής. Είναι οριστική μου απόφαση το όρος Μαίναλο να ενταχθεί στο δίκτυο των «Απάτητων Βουνών», ώστε σε μία περίμετρο 40 χιλιομέτρων αυτό το θαύμα της φύσης, αυτό το καμάρι της περιοχής, να προστατευτεί μια για πάντα από ανθρωπογενείς δραστηριότητες και παρεμβάσεις. Φύση και ανάπτυξη πρέπει να συμβαδίζουν σε αρμονία".

8 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 14:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Θανάση στο Μέγαρο Μαξίμου ζητείται προσωπικός σφουγγο ......αριος για να σφουγγιζει τον ιδρώτα αλλά και τα άλλα μέρη του σώματος του Πρωθυπουργού (happy traveller)Μητσοτακη. Αιτήσεις μέσω GOV.GR διδεται ως δώρο πακιστανικό τηλέφωνο χωρίς παρακολούθηση από PREDATOR και ΕΥΠ

  • Θανάσης
    Θανάσης Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 10:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Συγχαρήτηρια στον Πρωθυπουργό που προσταυεύει την φυσική ομορφία του τόπου μας

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 09:14 Σύνδεσμος σχολίου

    22.08 Τι σωστά είπε ρε άσχετε που βγήκες να γράψεις την παραλαπίπα σου; Η ακτίνα των 40 χιλιομέτρων που είπε ξέρεις τι περιλαμβάνει βρε πανύβλακα άσχετε;

  • Έλληνας Ελλάδα Γλυκιά Πατρίδα
    Έλληνας Ελλάδα Γλυκιά Πατρίδα Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 08:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Μητσοτάκης είναι ψευτης αφερέγγυος εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα. Αρκετά με τις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ περιξ του Δήμου Τρίπολης Γι αυτό δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη και πρέπει να ούτε από Δήμο καλά δεν μιλάω για Περιφέρεια που στο φινάλε δεν τον ενδιαφέρει τον γιαλαντζή ψευτοαρκάδα τον Καλαματιανό. Όσο για τον Βλαση κ Κωσταντινόπουλο δεν το σηζητάμε από την πολύ αντιδραση παραλίγο να τον δκοτώσουν τον Μητσοτάκη. Ξυπνάτε όρνια πρέπει να τους πετάξουμε με τις κλοτσιές. Κάθε ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ συο Μαιναλο σημαίνει με αποψήλωση άνω των 1000 στρεμματων. Πρέπει να
    αφυπνιστούμε. τώρα τα παπαγαλάκια που λένε μ@@@@@@ες εδώ μέσα προφανώς θα έχουν κάποιο συμφέρον. σκέφτεται μόνο αν γίνονταν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τι θα γίνονταν. Τώρα μας το πασάρουν ως ανάπτυξη. βαφτίζουν το παξιμάδι για βασιλόπιτα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 01:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Αλλο ακτινα 40 χιλιομετρα και αλλο περιμετρος 40 χιλιομετρα αν ειναι ακτινα τοτε το εμβαδον του κυκλου ειναι 40×40×3.14 αρα 5024 τετραγωνικα χιλιόμετρα οπερ ατοπο αφου η επιφανεια του Μαιναλου ειναι 680.000 στρεματα !! Αν η περίμετρος ειναι 40 χιλιομετρα τοτε η ακτινα του κυκλου ειναι 40000 δια 6.28 που σημαίνει ακτίνα 6 χιλιόμετρα και κάτι αρα επιφανεια προστατευόμενη περιπου 100 χιλιάδες στρέματα οπως το λεει ο Λαγός. ΑΡΑ Η ΕΤΣΙ Η ΑΛΛΙΩΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΖΙΦΟΣ

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 23:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Περίμετρος 40 χιλιομέτρων σημαίνει περίπου 100.000 στρέμματα, όταν το Μαίναλον έχει έκταση 680.000 στρέμματα, από τα οποία τα 400.000 στρέμματα είναι Δάσος.
    Μόνο η περιοχή natura GR2520001 του Μαινάλου έχει έκταση 226.390 στρέμματα, δηλαδή ούτε όλη η natura θα κηρυχθεί "απάτητη" ?. Εδώ και τώρα να μας δείξουν ποιό μικρό τμήμα του Μαινάλου θα κηρυχθεί "απάτητο βουνό" για να ξέρουμε ποιό μεγάλο τμήμα του θα πατηθεί ανηλεώς. Ι.Λαγός

  • Ήρεμη δύναμη
    Ήρεμη δύναμη Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 22:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ σωστά τα είπε ο Μητσοτάκης. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας κάτι γίνεται με σχέδιο, με σεβασμό στην φύση, τις πόλεις και τους ανθρώπους τους.

  • Anonymous
    Anonymous Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 21:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Και σε πιστέψαμε ….

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...