Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τίμησαν τον διεθνή Έλληνα καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο για την προσφορά του στην τέχνη!

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τίμησαν τον διεθνή Έλληνα καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο για την προσφορά του στην τέχνη!

Την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τίμησαν τον διεθνή Έλληνα καλλιτέχνη, Νίκο Φλώρο για την καλλιτεχνική του προσφορά.

 IMG 20230316 113730

«Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ του καλλιτέχνη και των Η.Α.Ε.», όπως δήλωσε στην ομιλία του ο Πρέσβης των ΗΑΕ στην Ελλάδα, Sulaiman Almazroui.

IMG 20230316 111429 

Σε αυτή τη λαμπρή τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμή του Έλληνα γλύπτη, η Πρεσβεία των Η.Α.Ε. άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της στους υψηλούς προσκεκλημένους.

IMG 20230316 112630 

Εκεί παρευρέθηκαν πολλοί  Ελλήνες αξιωματούχοι, διακεκριμένες προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού, πρέσβεις, ακαδημαϊκοί, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά μερικά από τα σημαντικότερα έργα του Έλληνα γλύπτη.

IMG 20230316 122300 

Η Δρ. Αικατερίνη Μπούρα, τ. Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στα ΗΑΕ παρουσίασε τα έργα του που βασίζονται σε μια ειδική τεχνική μετατροπής αλουμινίου, σε πρωτότυπα έργα τέχνης, μοναδικά γλυπτά κοστούμια και πορτραίτα διάσημων προσωπικοτήτων.

KOT 4141

Ο Νίκος Φλώρος έχει δώσει στο πρόσφατο παρελθόν το καλλιτεχνικό του "παρών" με μεγάλη επιτυχία στο Αμπού Ντάμπι, όπου εκτός από εκθέσεις που έχει παρουσιάσει εκεί, έχει δημιουργήσει με την ιδιαίτερη τεχνική του, το πορτραίτο του προέδρου  των ΗΑΕ, Α.Υ. Σεϊχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Έκτοτε το πορτρέτο του ανήκει στη μόνιμη συλλογή του Κράτους.

KOT 4128

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για τη φιλοξενία των Η.Α.Ε, ο γλύπτης δημιούργησε το σύμβολο των ΗΑΕ, το «γεράκι της ερήμου» που προσέφερε στον Πρέσβη  σαν ένδειξη τιμής και συνέχειας της καλλιτεχνικής συνεργασίας του με τα Η.Α.Ε.

 KOT 4255

Μέσω του καλλιτεχνικού του έργου, προωθεί το ενδιαφέρον των δύο χωρών να επεκτείνουν την ήδη εξαιρετική διμερή τους συνεργασία σε διάφορους τομείς, κρίσιμους για το μέλλον των κοινωνιών, που υποδηλώνουν τη δυνατότητα της τέχνης ως χρήσιμου εργαλείου για την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την ανάγκη συμβολής στην προστασία του περιβάλλοντος.

 IMG 20230316 124508

Η συγκεκριμένη παρουσίαση, βασίζεται στην επιτυχία των προηγούμενων εκθέσεων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που με τη μεγάλη δημιουργικότητα και το πάθος του για το έργο του, ενεργεί ως πρεσβευτής του κοινού οράματός μας για ένα βιώσιμο μέλλον, καθώς επίσης και της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης, ανοίγοντας διεθνείς δρόμους στην πορεία της Ελλάδας με βάση το πολιτιστικό πλεόνασμα που κληρονόμησε και το οποίο συνεχώς εξελίσσεται!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος Ελλήνων αξιωματούχων, διακεκριμένες προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού, πρέσβεις, ακαδημαϊκοί και πολλοί άλλοι, μεταξύ των οποίων η Υφυπουργός Υγείας, Α.Ε. Ζωή Ράπτη, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Καθ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, η Δρ Αικατερίνη Μπούρα τ. Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στα ΗΑΕ, η κα Αγάπη-Πολίτη Βαρδινογιάννη, Διευθ. Σύμβουλος της Avant Tales, ο πρώην Υπουργός Παιδείας Νίκος Καλτεζιώτης, η Μαριάννα Καλτεζιώτη, ο Δημήτρης Μποροβήλος Πρόεδρος ΠΑΕ Αστέρας, η Πόπη Μποροβήλου, η Ελένη Μπούσης και άλλοι.

6 σχόλια

  • Μπράβο
    Μπράβο Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 15:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο στον Νίκο φλωρο είναι ο μοναδικός από Τρίπολη που έχει μόνος του κατάκτηση το παγκόσμιο σεβασμό για την τέχνη του .
    Φυσικά εκτός της Τρίπολης που μόνο να βρίζουν και να κατηγορούν από ζήλεια οποίος διαπρέπει στην ζωή του .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 21:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Καιλή που είναι η Καιλή;;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 15:07 Σύνδεσμος σχολίου

    @ 09:13 Κυρίως αυτό! Εσύ το έχεις πιάσει το νόημα. Να είσαι καλά, με έκανες και γέλασα.

  • Κώστας Μ.
    Κώστας Μ. Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 11:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο Νίκο!

  • Κ.Κ.
    Κ.Κ. Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 11:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Μια όαση πολιτισμού και πνευματικής ανάτασης στην έρημο της μαζικής υποκουλτούρας.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 09:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Η παρουσία του Μποροβήλου ήταν αυτή που έδωσε άλλη βαρύτητα στην όλη την εκδήλωση .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...