Menu
RSS
Τετάρτη, 22/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας (εικόνες)

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας (εικόνες)

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με κάθε λαμπρότητα και σε Αναστάσιμο κλίμα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Γεωργίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ελαιοχωρίου Αρκαδίας.

Στην ακολουθία προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Τσαγκούρης, με τη συμμετοχή Ιερέων από την Τρίπολη, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανός Μίχος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ακράδαντη πίστη του εορτάζοντος Αγίου, παρομοιάζοντάς την με την πίστη των σημερινών Χριστιανών. “Ο καθένας μας πρέπει να αναρωτηθεί μόνος του, εάν πιστεύει πραγματικά στον Αναστάντα Χριστό” τόνισε. Μεταξύ άλλων ανέφερε, πως ο Χριστός ανέβηκε στον Σταυρό για να μας δείξει τί σημαίνει θυσιαστική αγάπη. Καταλήγοντας, ευχήθηκε ο Θεός να μας απαλλάξει από την αμαρτία και τον εγωισμό μας, ώστε να κερδίσουμε την Βασιλεία των Ουρανών.

Στη συνέχεια τελέσθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του εορτάζοντος Αγίου, αλλά και τμήματος Λειψάνου του, το οποίο φυλάσσεται στην ενορία, πέριξ του Ιερού Ναού, στην οποία συμμετείχαν νέοι με παραδοσιακές φορεσιές από το Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης, καθώς τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Τρίπολης.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, με σκοπό να συμμετάσχει στην Ακολουθία, να προσκυνήσει το Ιερό Λείψανο και να λάβει την χάρη του Αγίου.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Αρκαδίας Κώστας Βλάσης και Γιώργος Παπαηλιού, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων,

Να σημειωθεί, ότι κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό έψαλλαν μέλη του Βυζαντινού Χορού του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης.

Περισσότερες, φωτογραφίες, στο https://arxon.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...