Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» | Εκπαιδευτική εκδρομή στην Δημητσάνα (εικόνες)

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» | Εκπαιδευτική εκδρομή στην Δημητσάνα (εικόνες)

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «Θέτις» & «Φαίδων», πραγματοποίησαν στις 24-05-2023, ημέρα Τετάρτη, εκπαιδευτική – ψυχαγωγική εκδρομή στη Δημητσάνα. Στην εκδρομή, συμμετείχαν και κάποια από τα μέλη του Κέντρου Ημέρας “Αμάλθεια”. Αρχικά, επισκεφτήκαμε το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στο οποίο προβάλλεται η σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία. Ξεναγηθήκαμε στα διάφορα εργαστήρια, των οποίων οι μόνιμοι  εξοπλισμοί έχουν αποκατασταθεί στην αρχική τους λειτουργία, ανάμεσα στα οποία είδαμε τη νεροτριβή και τον αλευρόμυλο με οριζόντια φτερωτή, το δωματιάκι του μυλωνά, το ρακοκάζανο, την κατοικία του βυρσοδέψη  και το βυρσοδεψείο. Καταλήξαμε στο κάτω μέρος του μουσείου, όπου στο πλάτωμα διαμορφώνεται μια φυσική δεξαμενή, η οποία  καταλήγει στον μπαρουτόμυλο.  Οι Δημητσανίτες τροφοδοτούσαν τον αγώνα της Επανάστασης του 1821 με μπαρούτι, το οποίο αποτελεί ισχυρό στοιχείο της πολιτισμικής ταυτότητας της περιοχής.

Ολοκληρώντας την ξενάγηση στο μουσείο, κάναμε μια βόλτα στο χωριό της Δημητσάνας και ήπιαμε καφέ στη λιθόστρωτη πλατεία, με θέα τον επιβλητικό ορεινό όγκο. Το μεσημέρι, γευματίσαμε σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας και την ευαισθησία που επέδειξαν απέναντι στο έργο μας.

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μέσω του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου 

Φωτογραφικό υλικό

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μέσω του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου 

Δελτίο Τύπου Εκδρομή Δημητσάνα 25-05-2023.pdf (810770)


Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...