Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τραγούδια της περιόδου των Βαλκανικών Πολέμων παρουσιάστηκαν στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (εικόνες)

Τραγούδια της περιόδου των Βαλκανικών Πολέμων παρουσιάστηκαν στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (εικόνες)
«Η αγάπη θέλει φίλημα και ο πόλεμος τραγούδια», στιγμιότυπα από την εκδήλωση του Πολεμικού Μουσείου/Παραρτήματος Τρίπολης με το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Τρίπολης στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.
Στο πρόγραμμα εκτός από την ιστορική διαδρομή που έγινε στα γεγονότα από την τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου μέχρι τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, η χορωδία του σχολείου υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής Μαρίας Καρύκη ερμήνευσε τραγούδια της εποχής που γράφτηκαν για να εκφράσουν τη συγκίνηση που προκάλεσαν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι και δημιουργήθηκαν πάνω σε ήδη υπάρχουσες μελωδίες από τα δημοτικά τραγούδια, το Αθηναϊκό τραγούδι και τα εμβατήρια. Τη χορωδία συνόδευσαν οι μαθήτριες/τές Νάγια Κούσουλα στο πιάνο, στην κιθάρα η Μαίρη Τότση και στο κλαρινέτο ο Ρενάτο Αχμετάι, ενώ στο βιολί η καθηγήτρια του μουσικού σχολείου Πειραιά Λητώ Φλωράκη. Τη φιλολογική επιμέλεια των κειμένων που πλαισίωσαν τα τραγούδια και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η φιλόλογος Μαριαντίνα Χονδρορίζου.
Στο κατάμεστο θέατρο την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τρίπολης Κων/νος Τζιούμης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης Γεωργία Παναγοπούλου, ο Αιδεσιμώτατος Πατέρας Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Τρίπολης Γεώργιος Λαγός, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης Στέφανος Χατζόπουλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής Ουρανία Αναγνωστοπούλου, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, εκπαιδευτικοί, μαθητές του σχολείου και γονείς. Η κυρία Παναγοπούλου κατά την απονομή αναμνηστικών, αφού συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης, χαρακτήρισε ως αστέρια που λάμπουν τα παιδιά της χορωδίας και του μουσικού σχήματος του σχολείου, που αποδώσαν τα ιδιαίτερα αυτά τραγούδια και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.
Θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Τρίπολης για την παραχώρηση του Μαλλιαροπουλείου και στο προσωπικό του θεάτρου, Θεόδωρο Τσάμη και Άρη Καμβύση, για την υλικοτεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...