Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νηπιαγωγείο Μητρόπολης | Επίσκεψη στις καλλιέργειες της εταιρείας "ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΓΗΣ" στο Αθηναίο (εικόνες)

Νηπιαγωγείο Μητρόπολης | Επίσκεψη στις καλλιέργειες της εταιρείας "ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΓΗΣ" στο Αθηναίο (εικόνες)

Ένα πολύ διαφορετικό κτήμα κοντά στην Τρίπολη με εναλλακτικές καλλιέργειες αυτό της Αρκαδικής εταιρείας «ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΓΗΣ» του κ. Πετρόπουλου στο Αθήναιον , επισκέφθηκαν τα παιδιά του δεύτερου τμήματος της βαθμίδος υποχρεωτικής εκπαίδευσης, της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας & Κυνουρίας «Η Ζωοδόχος Πηγή»  την Παρασκευή 23/06/2023,   συνοδευόμενα εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής,  από τον Αντιπρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο των Δομών μας κ. Παναγιώτη Βαλασόπουλο και το αντίστοιχο Προσωπικό. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του θέματός «Προστασία του Περιβάλλοντος και νέοι τρόποι καλλιέργειας της γης μας».

 Σε έναν υπέροχο υπαίθριο χώρο με μεγάλα δέντρα συναντά κανείς αυτές τις πρωτοπόρες καλλιέργειες στο χωριό Αθήναιον όπου μας υποδέχτηκε ο κ. Πετρόπουλος ο οποίος ξενάγησε μικρούς κ μεγάλους, στον χώρο και στα θερμοκήπια όπου ευδοκιμούν καλλιέργειες όπως αυτές του μύρτιλου , της φράουλας, του βατόμουρου, του σμέουρου  κ.α. .

Μας δίδαξε τον τρόπο καλλιέργειάς τους , με την μέθοδο της υδροπονίας κ τους τρόπους ανάπτυξης τους, πως μπορούν να προστατευτούν από τα καιρικά φαινόμενα, το ειδικό χώμα και την φροντίδα που απαιτούν για να μεγαλώσουν, αλλά και πόσο τα μύρτιλα  αγαπάνε το κρύο!

Στην συνέχεια, μαζί  φυτέψαμε στον λαχανόκηπο μελιτζάνες, πιπεριές κ.α., με αρκετές ερωτήσεις από τους μαθητές μας, στις οποίες πρόθημα απάντησε ο κ. Πετρόπουλος.   Τέλος ξεναγηθήκαμε και στον ετοιμαζόμενο υπαίθριο πολυχώρο που θα προσφέρει στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς σε  μικρούς και μεγάλους φίλους, ενώ στο τέλος της δράσης η ομάδα μας χάρισε το δικό της μικρό δώρο και γευτήκαμε τα υπέροχα δώρα της Αρκαδικής γης!

Ευχαριστούμε τον κ. Πετρόπουλο  και την ομάδα του για αυτή την διάδραση στις μοναδικές  εγκαταστάσεις τους και για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εικόνες τους, αλλά και για την φιλοξενία τους.

                                                                                      Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...