Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βλαχοκερασιά | Ανοιχτή συγκέντρωση ενημέρωσης για τις ανεμογεννήτριες - "Δεν υπολογίζουν δάση και δασικές εκτάσεις, παραδοσιακούς οικισμούς"

Βλαχοκερασιά | Ανοιχτή συγκέντρωση ενημέρωσης για τις ανεμογεννήτριες - "Δεν υπολογίζουν δάση και δασικές εκτάσεις, παραδοσιακούς οικισμούς"

Σε εκδήλωση ενημέρωσης για τις ανεμογεννήτριες προχώρησε η Επιτροπή Αγώνα για το Μαίναλο και το Λύκαιο Όρος και ο ΕΟΣ Τρίπολης το Σάββατο στη Βλαχοκερασιά.

Μίλησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Πουλοκέφαλος και Νίκος Γόντικας, ο εκπρόσωπος του ΕΟΣ Τρίπολης Γιώργος Παναγιωτόπουλος και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα για το Μαίναλο και το Λύκαιο Όρος Κώστας Ζαχαριάς.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε: "Ζούμε πλέον τις συνέπειες της πολιτικής «απελευθέρωσης» της ενέργειας και της «πράσινης ανάπτυξης».

Δεκάδες δις ευρώ έχουν διατεθεί και θα διατεθούν περισσότερα τα επόμενα χρόνια μέσω επιχορηγήσεων με ζεστό χρήμα, φοροελαφρύνσεων και άλλων ρυθμίσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια.

Η επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ, δεν υπολογίζει δάση και δασικές εκτάσεις, ειδικές ζώνες προστασίας και φυσικού κάλλους, αρχαιολογικούς, πολιτιστικούς χώρους και παραδοσιακούς οικισμούς.

Ο τεράστιος όγκος εκσκαφών και εκβραχισμών, τα εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα (m3) μπετόν και σιδήρου και τα κουφάρια των ανεμογεννητριών θα μείνουν για πάντα στα βουνά μας.

Από αυτήν την πολιτική πλήττονται ιδιαίτερα μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, στη μελισσοκομεία, στην εστίαση και στον τουρισμό.

Πλήττονται όμως συνολικά τα πλατιά λαϊκά στρώματα με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, μες την ενεργειακή φτώχεια για το λαό και τα μακροχρόνια και εγγυημένα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας."

 

 

2 σχόλια

  • Κώστας..
    Κώστας.. Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023 09:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπορεί οι κάτοικοι του χωριού να έχουν ένα ώφελος μικρό στο σύνολο της απόδοσης αλλά το πρόβλημα είναι γενικό.
    Το κόστος της ενέργειας στην Αθήνα, από 150 ευρώ το 2021 είναι σήμερα 350 το μήνα.
    Προσφέρουν λίγα για κίνητρο για να κερδίζουν πολλά.....
    Η απόφαση δική σας.....

  • Green shamrock VLA
    Green shamrock VLA Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 23:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Στη Βλαχοκερασιά που είναι από τις πρώτες περιοχές της χώρας που μπήκαν ανεμογεννήτριες,ειναι τοποθετημένες μακριά από το χωριό και οικισμούς γενικότερα,δεν βλάπτουν πουθενά παρά μόνο το τοπίο αν κοιτάς απο μακριά.Εχουν μπει σε ξεροβουνια, το μόνο που συναντάς εκεί είναι πέτρες και τίποτα αλλο.Το χωριό έχει εδώ και 20 χρόνια σοβαρά έσοδα,δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας ενώ και ένα παράπλευρο όφελος είναι ότι η περιοχή εξαιτίας των γεννητριων προστατεύεται ακόμα καλύτερα απο φωτιές και οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν άμεση προτεραιότητα.Απορω ποιος Βλαχοκερασιωτης πήγε στην ομιλία και τι νόημα είχε όλο αυτό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...