Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τζιούμης για τον Πολυχώρο Λαμπράκη στην Τεγέα: «Επενδύουμε σε έργα που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του Δήμου Τρίπολης»

Τζιούμης για τον Πολυχώρο Λαμπράκη στην Τεγέα: «Επενδύουμε σε έργα που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του Δήμου Τρίπολης»

Τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης του Πολυχώρου Μνήμης και Μελέτης «Γρηγόρης Λαμπράκης» πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του παλιού ξυλεμπορικού καταστήματος της οικογένειας Λαμπράκη, στην Κερασίτσα.

Το έργο της διαμόρφωσης του Πολυχώρου χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 184.480,00 ευρώ.

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 εγκαινιάστηκε μόνιμη έκθεση για την προσωπικότητα και το έργο του Γρηγόρη Λαμπράκη, ενώ στον Πολυχώρο υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας σχετικών εκδηλώσεων, παρουσιάσεων και προβολών.

Θα λειτουργεί ως ένας χώρος όπου οι διαφορετικές φωνές και μαρτυρίες συναντώνται και εκτίθενται δημόσια, μέσα από μια αρμονική συνύπαρξη αντικειμένων, ιστοριών και προφορικών μαρτυριών.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, αναφέρει: «Με το έργο αυτό, ο Δήμος Τρίπολης αποτίει φόρο τιμής στον Αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη και παράλληλα ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Κερασίτσας.

Η Δημοτική μας αρχή επενδύει σε έργα τα οποία συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του Δήμου Τρίπολης και παράλληλα δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της πολιτιστικής και τουριστικής κληρονομιάς μας».

10 σχόλια

  • ...............................
    ............................... Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 19:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Κυριοι......εσεις που λετε τα πολλα εναντιον της σημερινης δημοτικης αρχης γιατι δεν λετε και τι απεγινε το πατρικο του Γρ.Λαμπρακη λιγα μετρα πιο κει απο το μουσειο στο οποιο ο προ-Καποδιστριακος Δημαρχος Τεγεας το γκρεμισε νυχτα κιολας ? Γιατι δεν αναφερεται ποιος το εκανε αυτο και για ποιο λογο και για ποιο σκοπο? Αναμενω απαντησεις? (φροντιστε κυριοι του καλημερα αρκαδια να το αναρτησετε αυτο που αναφερω)

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 22:11 Σύνδεσμος σχολίου

    21:19 Τώρα...... χαίρω πολύ, ανόητε. Δεν ξέρεις να διαβάζεις;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 21:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Σμυρνιωτης εκει ηταν!
    Υπαρχουν φωτογραφιες!
    Ελεος με τα τρολακια του τζιουμη...
    Ελεος πια...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 18:15 Σύνδεσμος σχολίου

    "Κακό, μικρό, ανθρωπάκι"....... μάλιστα. Να φανταστείτε κύριε ότι δεν είμαι καν ψηφοφόρος τού δήμου Τρίπολης (αν θεωρήσατε ότι υπονομεύω) , απλά παρακολουθώ την ιστοσελίδα (όχι site) καί σάν αριστερός καί προβληματισμένος πολίτης εξέφρασα την έκπληξη μου για την απουσία εκπροσώπου τής αριστεράς (πιθανόν και εδώ να κάνω λάθος). Παρακαλώ μην έχετε τόσο....... πρόχειρους τέτοιους χαρακτηρισμούς. Συγνώμη πού επανήλθα, αλλά είπαμε: αριστερός!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 18:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγαπητέ κ.ΜΠΟΛΟΒΗ,δεν σάς γνωρίζω ούτε καν έχω ακούσει το όνομα σας, αλλά αν σχηματίσαμε την γνώμη ότι ο κ.Σμυρνιωτης απουσίαζε, ουδόλως φταίμε εμείς, αλλά το επικοινωνιακό του επιτελείο. Αντιλαμβάνεστε. Όσο για τα 2/3 των υποψηφιων του, το πιστεύω ακράδαντα. Ευχαριστώ.

  • ΜΠΟΛΟΒΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
    ΜΠΟΛΟΒΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 15:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Σε πληροφορώ μικρό - κακό ανθρωπάκι του πληκτρολογίου, ότι ο Σμυρνιώτης ήταν εκεί, ...με την δέουσα και πρέπουσα συμπεριφορά.
    (Δεν πίστευα ποτέ ότι θα υπερασπιζόμουν τον Γιάννη τον Σμυρνιώτη, αλλά ήμαρτον με όλους εσάς τους ανώνυμους, που είτε ντρέπεστε για την γενιά σας, είτε δεν είστε και τόσο σίγουροι γι’ αυτήν…)
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 14:34 Σύνδεσμος σχολίου

    14:02 Άμα ρωτήσεις τούς υποψηφίους τού Σμυρνιωτη, τά 2/3 πιθανόν να σού πουν ότι ο Λαμπράκης ήταν..... τραγουδιστής καί ηθοποιός!!! Οπότε τι απαίτηση να έχουμε;; Αλλά οι κύριοι τής αριστεράς απόντες;;; ΚΡΙΜΑ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 14:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν με ενδιαφέρουν οι άλλοι, αλλά ο κ. Σμυρνιώτης που θέλει και την ψήφο μας μπορεί να μας εξηγήσει τους λόγους που δεν παρέστη στην εκδήλωση;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 13:15 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΥΡΕΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ;;;; ΚΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΜΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ(!). ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ;;; ΑΧ, ΒΡΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΓΑΝ ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ, ΚΡΕΜΑΝΕ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ.......

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 12:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Δήμαρχε, για να είμαι ειλικρινής μέχρι χθες ήμουν ταλαντευομενος έως αδιάφορος γιατί πιστεύω ότι δεν υπάρχουν βασικές διαφορές, παρά μόνο μικροσυμφεροντα καί ανταγωνισμοί ( καί όντως έτσι είναι). Μετά από αυτή την κίνηση, ανέβηκε η υπάρχουσα δημοτική αρχή καί σύ προσωπικά πολύ στην συνείδηση μου. Σάς αξίζει η ψήφος μου, γιατί καλά είναι τα πάρκα καί οι πλατείες, αλλά λαός πού ξεχνάει δεν έχει ελπίδα...... ευχαριστώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...