Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κωστόγιαννης στη ΔΡΤ | Τι είπε για τις εξελίξεις που αφορούν το Εφετείο Τρίπολης, τα Ειρηνοδικεία και τον δικαστικό "ακρωτηριασμό" της Αρκαδίας

Κωστόγιαννης στη ΔΡΤ | Τι είπε για τις εξελίξεις που αφορούν το Εφετείο Τρίπολης, τα Ειρηνοδικεία και τον δικαστικό "ακρωτηριασμό" της Αρκαδίας

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο μίλησε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης κ.Δημήτρης Κωστόγιαννης με αφορμή τον “δικαστικό Καλλικράτη”. Αρχικά ο κ.Κωστόγιαννης αναφέρθηκε στην χτεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (συμμετείχαν κυβερνητικοί βουλευτές και πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων όλης της χώρας), όπου δόθηκε ρητή διαβεβαίωση, πως τα Εφετεία παραμένουν ως έχουν σε όλη την Ελλάδα (από τα 19 Εφετεία είχε προταθεί η κατάργηση- συγχώνευση των 4). “Διασφαλίστηκε το διοικητικό Εφετείο Τρίπολης. Δεν τίθεται θέμα”, υπογράμμισε. Ακόμα μίλησε για τα Πρωτοδικεία και το τι θα γίνει στην παρούσα φάση.

Για τα Ειρηνοδικεία ανέφερε, πως μερικά θα διατηρηθούν (είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για το ποιά θα είναι αυτά). Η σκέψη – αναφορικά με τα Ειρηνοδικεία στην περιοχή μας – είναι να καταργηθούν τα Ειρηνοδικεία σε Μεγαλόπολη και Δημητσάνα και να γίνει ένα ενιαίο στην Τρίπολη. “Εμείς ζητήσαμε να διατηρηθούν τα Ειρηνοδικεία Δημητσάνας και Μεγαλόπολης (ως περιφερειακές πλέον έδρες του Πρωτοδικείου Τρίπολης). Το άκουσαν και το συζητούν. Δώσαμε μεγάλη μάχη χτες στο υπουργείο για να διατηρηθούν”, δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε: “Η θετική είδηση που βγήκε – πέραν των υπολοιπων – είναι η ρητή διαβεβαίωση, πως τα δικαστικά όρια κάθε νομού, θα ταυτίζονται με τα διοικητικά. Αν γίνει αυτό αποκαθίσταται μια τεράστια αδικία, που υπάρχει εδώ και χρόνια στην Αρκαδία (θα έρθει η Κυνουρία και η Κοντοβάζαινα στο Πρωτοδικείο Τρίπολης)”.

Να αναφέρουμε, πως σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα διατηρηθεί και το Ειρηνοδικείο Άστρους, ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Τρίπολης. Ακόμα μίλησε για την καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης, που “φορτώνεται” αδίκως από πολλούς στις πλάτες των δικηγόρων. “Ναι μεν υπάρχει καθυστέρηση στις αποφάσεις, όπως πρέπει να σημειώσουμε, πως η ποιότητα των αποφάσεων είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Πρέπει να βρεθεί ομως η χρυσή τομή σε ταχύτητα και ποιότητα”, τόνισε χαρακτηριστικά. “Θέλαμε η έδρα του Εφετείου, να έρθει στην Τρίπολη και θα θέλαμε και τα δικαστικά όρια της Αρκαδίας, να ταυτιστούν με τα διοικητικά. Είπαν, πως θα το κάνουν αυτό με τα διοικητικά όρια, αλλά μέχρι να το δούμε να γίνεται, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου”, δήλωσε στην συνέχεια.

Μιλώντας για την χτεσινή σύσκεψη ανέφερε, πως “έδωσα τον αγώνα με όλες μου τις δυνάμεις”, ενώ συμπλήρωσε: “Όλοι οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων είχαν στο πλευρό τους τους βουλευτές του νομού τους, εγώ ήμουν μόνος γιατί ο κ.Βλάσης – και είναι ανθρώπινο – έπρεπε, να παραστεί την κηδεία του πατέρα του κ.Κοντοζαμάνη”.

Τέλος μίλησε για τις εργασίες, που γίνονται στο δικαστικό μέγαρο Τρίπολης, αλλά και την αποχή των δικηγόρων που συνεχίζεται μέχρι τις 19 Ιανουαρίου με απόφαση της Ολομέλειας (στις 19/01 θα ληφθεί η απόφαση για το αμέσως επόμενο διάστημα).

Πηγή: https://www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...