Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ερώτηση στη Βουλή | "Κινδυνεύουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το σεισμόπληκτο κτίριο του Γυμνασίου - Λυκείου και ΕΠΑΛ Λεωνιδίου"

Ερώτηση στη Βουλή | "Κινδυνεύουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το σεισμόπληκτο κτίριο του Γυμνασίου - Λυκείου και ΕΠΑΛ Λεωνιδίου"

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών

 

Θέμα: Τεράστιοι οι κίνδυνοι για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο σεισμόπληκτο από το 2018 κτίριο του Γυμνασίου - Λυκείου και ΕΠΑΛ Λεωνιδίου

Τους τεράστιους κινδύνους, για τους περίπου 200 μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου – Λυκείου και ΕΠΑΛ του Λεωνιδίου, ανέδειξε χθες η πρόσφατη σεισμική δόνηση των 4,7 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στον Αργολικό κόλπο, και εν συνεχεία η απόφαση της δημοτικής Αρχής Νότιας Κυνουρίας στην Αρκαδία, να κλείσουν για λόγους ασφαλείας όλα τα σχολεία της περιοχής.

Ενώ το κτίριο χαρακτηρίστηκε σεισμόπληκτο μετά το σεισμό του 2018, με έλεγχο συνεργείων του ΟΣΚ και σχετικό έγγραφο την ίδια περίοδο, από τότε έως και σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, με ευθύνη όλων των έως και σήμερα Κυβερνήσεων, Περιφερειακών και τοπικών Αρχών. Μάλιστα, συγκεκριμένο σημείο με τοίχο που έχει υποστεί ζημιές στο κτίριο, έχει απομονωθεί, παραμένοντας στην ίδια κατάσταση από τότε.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

- Να πραγματοποιηθεί άμεσα ο απαραίτητος έλεγχος και η επισκευή του κτιριακού συγκροτήματος, για να μην θρηνήσουμε θύματα.

- Να απομακρυνθούν άμεσα όλες οι λυόμενες εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο νηπιαγωγείο και στο Γυμνάσιο – Λύκειο και ΕΠΑΛ Λεωνιδίου.

- Να κατασκευαστούν, σύγχρονα, δημόσια ασφαλή σχολικά συγκροτήματα, με βάση τις ανάγκες της νεολαίας και του λαού της περιοχής. 

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Δελής Γιάννης

Παπαναστάσης Νίκος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...