Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρύτανης: "Ο Υπουργός Παιδείας έχει δεσμευθεί να δώσει 3.000.000 € για φοιτητική εστία στην Τρίπολη"!

Πρύτανης: "Ο Υπουργός Παιδείας έχει δεσμευθεί να δώσει 3.000.000 € για φοιτητική εστία στην Τρίπολη"!

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης έχει δεσμευτεί για ένα κονδύλι περίπου 3.000.000 ευρώ για την αγορά χώρου προκειμένου να κατασκευαστεί φοιτητική εστία στην Τρίπολη.

Αυτό έκανε γνωστό ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής, σε δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου από το Δημαρχείο της πόλης.

Ο Πρύτανης εκτίμησε ότι σε περίπου δύο μήνες θα έχει ενταχθεί αυτό το ποσό στο πρώην ΠΔΕ για να προχωρήσει μετά η διαγωνιστική διαδικασία.

Όσο για το πανεπιστημιακό campus, στο πρώην Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης, ο κ. Κατσής είπε ότι έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των μελετών των μικρότερων χώρων. «Αυτό που είναι το χρονοβόρο και τεχνικά δύσκολο είναι να δοθεί χρηματοδότηση για να ολοκληρωθεί η μελέτη του κεντρικού κτιρίου. Είχα θέσει το θέμα στον προηγούμενο περιφερειάρχη, δεν προχώρησε, το έθεσα στο νέο περιφερειάρχη και θα συζητήσουμε λεπτομέρειες.

Η μία χρήση μπορεί να είναι άμεσα για το πανεπιστήμιο και η άλλη για αλληλεπίδραση των υπηρεσιών του ΠΑΠΕΛ με νεοφυείς επιχειρήσεις, για νέους ερευνητές, θερμοκοιτίδες. Αυτό στην πορεία θα νοικιάζεται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...