Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εντυπωσιακή εμπειρία για μαθήτριες και μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο Λεβιδίου (εικόνες)

Εντυπωσιακή εμπειρία για μαθήτριες και μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο Λεβιδίου (εικόνες)

«Χρονομετρώντας την ιστορία με οδηγό τ’ αστέρια»

 

 

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και οι Σχολικές μονάδες Γυμνάσιο και Λύκειο Λεβιδίου σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Στεφανίου πραγματοποίησαν στις 27 Φεβρουαριου 2024, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, εκπαιδευτική εκδήλωση αστρονομίας  με θέμα «Χρονομετρώντας την ιστορία με οδηγό τ’ αστέρια».  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λεβιδίου. Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Αστεροσκοπείο Στεφανίου εισήγαγαν τους μαθητές σε μια διεπιστημονική προσέγγιση της χρονολόγησης του τέλους του Τρωικού Πολέμου και της επιστροφής του Οδυσσέα επαληθεύοντας την ιστορική ακρίβεια των ομηρικών αφηγήσεων  μέσα από τις αναφορές σε αστερισμούς και αστρονομικά φαινόμενα που απαντώνται στα ομηρικά έπη. Η παρουσίαση, ειδικά των αστρονομικών φαινομένων, ήταν εξαιρετική και με ευκρινείς ερμηνείες που έκαναν την επιστήμη της αστρονομίας προσιτή σε όλους. Εν συνεχεία, στήθηκαν ηλιακά τηλεσκόπια και ηλιοσκόπιο στον προαύλιο χώρο του σχολείου  για να δοθεί η ευκαιρία στους  μαθητές να γνωρίσουν βιωματικά τα αστροφυσικά φαινόμενα, στα οποία έγινε αναφορά, όπως τον ήλιο και την ηλιακή δραστηριότητα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δ/ντης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Ιωάννης Γαληνός, εκπρόσωποι της κοινότητας του δημοτικού διαμερίσματος  Λεβιδίου καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολικών μονάδων.

Η εκδήλωση αναδείχθηκε ως μια πολύτιμη ευκαιρία εκπαίδευσης και εμπειρίας για τους μαθητές. Για όλους ήταν μια εντυπωσιακή εμπειρία. Οι ομιλητές κατάφεραν να συνδυάσουν την ιστορία και την αρχαιολογία με την φυσική και την αστρονομία ενισχύοντας την διαθεματικότητα των επιστημών στα σχολεία. Η διαδραστική προσέγγιση και η εμπλοκή των παρευρισκομένων δημιούργησε μια ατμόσφαιρα ανακάλυψης και ενθουσιασμού για το σύμπαν.

Ευχαριστούμε πολύ την Διεύθυνση Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Αρκαδίας καθώς και τον κ. Ζαχαρία Ζαχαρόπουλο για την ομιλία του και  την πολύτιμη υποστήριξη στην υλοποίησης αυτής της δράσης στις σχολικές μας μονάδες. Ευελπιστούμε στο απώτερο μέλλον να υπάρξουν και  άλλες παρόμοιες συνεργασίες για νέες εκδηλώσεις- δράσεις. 

Ο Δ/ντης Γυμνασίου Λεβιδίου                                    Ο Δ/ντης Λυκείου Λεβιδίου

 Βασίλειος Κούσουλας                                                           Γεώργιος Μίχας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...