Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαηλιού: "Ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας, με τη στάση ζωής και τη θυσία του, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της Πατρίδας"

Παπαηλιού: "Ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας, με τη στάση ζωής και τη θυσία του, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της Πατρίδας"

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Γιώργος Η. Παπαηλιού

και ως εκπρόσωπος του προέδρου  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Στέφανου Κασσελάκη

στην ημερίδα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας 

«Ειρηνευτικές Αποστολές και Ειρήνη»

 

1) Η μνήμη .είναι το νήμα που μας συνδέει με το παρελθόν, με  γεγονότα και πρόσωπα. Είναι εκείνη που μεταφέρει το παρελθόν στο παρόν αλλά και το προβάλλει στο μέλλον. Έτσι το παρελθόν παύει να είναι απλή ανάμνηση και καθίσταται ενεργό σημείο αναφοράς του παρόντος και οδηγός για το μέλλον.

Ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας, με τη στάση ζωής και τη θυσία του, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία  της Πολεμικής Αεροπορίας και της Πατρίδας.

Γι΄ αυτό και πρέπει να επαινεθεί το γεγονός, ότι η ημερίδα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας «Ειρηνευτικές Αποστολές και Ειρήνη» είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.

2) Με την ανάπτυξη παρατηρητών και ειρηνευτικών αποστολών σε διάφορες περιοχές συγκρούσεων, κυρίως με εντολή του ΟΗΕ, ώστε να τους προσδίδεται αντικειμενικότητα και ουδετερότητα, υπηρετείται η ειρήνευση, η κατάπαυση του πυρός, η προστασία των αμάχων.

Ο ανταγωνισμός συμφερόντων (γεωστρατηγικών, γεωπολιτικών, γεωοικονομικών κ.α.) αποτελεί το υπόστρωμα για τις συγκρούσεις που αναπτύσσονται παντού.

Το «τέλος της ιστορίας» που κάποιοι είχαν προαναγγείλει,  όχι μόνον δεν επήλθε, αλλά η παγκοσμιοποίηση, οι αντιθέσεις, ο ανταγωνισμός συμφερόντων έχουν οδηγήσει σε ένα κόσμο πολυπολικό πλέον, περίπλοκο και πολύπλοκο.

Η Ειρήνη εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο.

Όλα αυτά αποτυπώνονται στη σημερινή διεθνή κατάσταση, αβεβαιότητας, αστάθειας και  ανασφάλειας.

Η μονομέρεια, η αδιαφορία, ο κυνισμός, η υποκρισία,  η άρνηση της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας να παρέμβει στη συντελούμενη στην Παλαιστίνη γενοκτονία από το κράτος του Ισραήλ, αποδεικνύουν ότι, πίσω από τις κινήσεις ή την ακινησία της, υποκρύπτονται συμφέροντα, ιδίως των μεγάλων «παικτών» της διεθνούς σκηνής, αλλά και της βιομηχανίας όπλων. Ο δήθεν ιδεαλισμός και οι καλές προθέσεις αποτελούν το πρόσχημα για την προώθησή τους.

3) Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία περιοχή που «βράζει» και επιπλέον  αντιμετωπίζει την επιθετική στρατηγική της γείτονος Τουρκίας  κατά της χώρας και του Ελληνισμού.

Επομένως, η  αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων, με τη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτικών,  πρέπει να υπηρετεί  τα εθνικά συμφέροντα και να εντάσσεται στο πλαίσιο μιάς εθνικής στρατηγικής, η οποία σήμερα απουσιάζει, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 10:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Αφήστε το παιδί να ησυχάσει εκεί που βρίσκεται η ψυχή του που το κάνατε όλοι θέμα των προεκλογικών σας πανηγυριών με απώτερο σκοπό το συναισθηματικό μπλοκάρισμα των ψηφοφόρων….Εξοργίζετε τον κόσμο έτσι δεν το καταλαβαίνετε ;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...