Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Αντιπτέραρχο (Ι) Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα η ημερίδα της Ένωσης Στρατιωτικών Αρκαδίας (vd)

Αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Αντιπτέραρχο (Ι) Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα η ημερίδα της Ένωσης Στρατιωτικών Αρκαδίας (vd)

Η Ημερίδα:  Ειρηνευτικές Αποστολές και Ειρήνη, Νομικό πλαίσιο και Εμπειρίες, ήταν αφιερωμένη στον συνάδελφο μας Αντιπτέραρχο (Ι) Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα,  στην οποία παραβρέθηκε και ο πατέρας του Ήρωα κ. Κωνσταντίνος Τουρούτσικας, όπου και του απονεμήθηκε το Δίπλωμα Επί Τιμή Μέλους του εκλιπόντος, γιού του.

 

Πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της προηγούμενης Ημερίδας μας «Προκλήσεις Διοίκησης, Σγος Γεώργιος Βαγιανός» την 17η Οκτωβρίου 2020, η οποία είχε συμπέσει με την συμπλήρωση 10 χρόνων από τον επαναπατρισμό της Ελληνικής αποστολής από την Καμπούλ του Αφγανιστάν, όπου η Χώρα μας ήταν το επικεφαλής Νατοϊκό έθνος και είχε την ευθύνη Διοίκησης του εκεί Διεθνή Αερολιμένα. Είχε πραγματοποιηθεί με την  παρουσία μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, των Τοπικών Αρχών και πλήθους πολιτών.

Τα συμπεράσματα της Εσπερίδας εκτιμάται ότι προδιέγραψαν τα γεγονότα που συνέβησαν ένα χρόνο μετά στο Αφγανιστάν, με την επικράτηση των Ταλιμπάν.



Σε συνάφεια με τα παραπάνω, η ημερίδα μας , θεωρώντας την «Επιχείρηση διατήρησης της ασφάλειας» στο Αφγανιστάν ως σημείο αναφοράς, επέκτεινε την θεώρηση του θέματος με μια γενικότερη οπτική, εξετάζοντας διαχρονικά την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων αυτών και κυρίως το νομικό πλαίσιο που τις διέπει.

    Εκτός του Προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΡ.), Ασμία (ΕΤΕΤΗ) κ. Ευάγγελου Κουτρουφίνη,

 

μίλησαν στην σπουδαία αυτή εκδήλωση, ο δημοσιογράφος κ. Αθανάσιος Αργυράκης

 

ο Πρέσβης επί τιμή κ. Πέτρος Μαυροειδής,



ο Υποπτέραρχος (Ι) κ. Δημήτρης Παντελάτος,


και ο δικηγόρος κ. Κωνσταντίνος Φαρμακίδης-Μάρκου.



       Χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κ. Στέφανου Κασσελάκη,


το μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Τζαβάρας, ως εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΚΚΕ, κ. Δημήτριου Κουτσούμπα,

ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Ιωάννης Ιντζές, υπεύθυνος του τομέα της Εθνικής Αμύνης του Πατριωτικού Δημοκρατικού Κινήματος Νίκη, ως εκπρόσωπος του προέδρου του κόμματος κ. Δημητρίου Νατσιού,


και ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Ιωάννης Μαλτέζος.


 


 

Τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο κ. Δημητρίο Μάλλιο, εκπροσώπισε ο Διευθυντής της Δ.Α. Αρκαδίας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Ροΐδης.

 


Συντόνισε την Ημερίδα η κα. Αναστασία Τραχανά (εκπαιδευτικός).


Θεωρούμε, ότι τα συμπεράσματα της σημερινής Ημερίδας, συνεισέφεραν θετικά στους παρευρισκόμενους, αλλά και ότι πρόκειται να αξιολογηθούν και να αξιοποιηθούν καταλλήλως από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.

https://missionofdefence.blogspot.com/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...