Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ο Αρκάς Αντώνης Γαργαλιώνης

Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ο Αρκάς Αντώνης Γαργαλιώνης

Την Τετάρτη 06 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου η ορκωμοσία των κάτωθι μελών Δ.Ε.Π.: Αγγελική ΠαπαπαναγιώτουΞένη ΓεωργοπούλουΠερικλής ΠαναγόπουλοςΔήμητρα ΑντωνοπούλουΑντώνιος ΓαργαλιώνηςΚωνσταντίνος ΡεπαπήςSergejus Temcinas.

 

Αντώνιος Γαργαλιώνης, νέος διορισμός στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής

Ο Αντώνης Γαργαλιώνης γεννήθηκε στην Τρίπολη, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Ιατρικής Βιοπαθολογίας / Εργαστηριακής Ιατρικής το 2015. Είναι απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία» και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. με υποτροφία από την Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Πεπτικού. Εργάστηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, στο ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο Αθηνών και στο Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εκπόνησε τη μεταδιδακτορική του έρευνα με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ.. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και έχει διατελέσει επισκέπτης ερευνητής στην Ιατρική Σχολή της Βόννης. Έχει τιμηθεί με 22 εγχώρια και διεθνή βραβεία, σε αρκετά από αυτά ως κύριος ερευνητής, μεταξύ των οποίων το Α’ Βραβείο της Ευρω-Ασιατικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, το Έπαθλο «Σωτήρης Παπασταμάτης» από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, το Gold Award των Healthcare Business Awards και το βραβείο «Γεώργιος Τόλης» από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία. Έχει διατελέσει Guest Editor και είναι Section Board Member (Molecular Biology) στο περιοδικό International Journal of Molecular Sciences. Έχει > 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκριτα βιοϊατρικά περιοδικά, με > 1300 αναφορές και h-index: 21, ανακοινώσεις και διαλέξεις σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια. Έχει διατελέσει κριτής (reviewer) σε >50 άρθρα διεθνών έγκριτων βιοϊατρικών περιοδικών. Το κύριο ερευνητικό του αντικείμενο είναι η μελέτη των μοριακών μηχανισμών που επάγονται από μηχανικές δυνάμεις στην καρκινογένεση. Το 2023 συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό World Journal of Clinical Oncology στους τρεις πιο επιδραστικούς και παραγωγικούς επιστήμονες διεθνώς στο πεδίο της Μηχανοδιέγερσης του Καρκίνου. Είναι μέλος του Δ.Σ. (Ταμίας) στην Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Βιοχημείας, ενώ διετέλεσε τακτικό μέλος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
[Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.]

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...