Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΚΚΕ: "Ντροπή η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας για ονοματοδοσία δρόμων με ονόματα φασιστών στο Ξηροπήγαδο"

ΚΚΕ: "Ντροπή η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας για ονοματοδοσία δρόμων με ονόματα φασιστών στο Ξηροπήγαδο"

ΚΚΕ ΚΟΒ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι γνωστό πως ο καπιταλισμός είναι συνυφασμένος με τον φασισμό κι αυτό αποδεικνύεται ιστορικά, απ’ όποια πλευρά κι αν έχει γραφεί η ιστορία. Όσο όμως κι αν δεν αποτελεί έκπληξη, σίγουρα αποτελεί ντροπή η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με την ονοματοδοσία δρόμων του Ξηροπηγάδου. Δημοτική αρχή και αντιπολίτευση υπερψήφισαν την εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου και αποφάσισαν να δοθούν σε δρόμους του χωριού το όνομα του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά καθώς και το όνομα του διορισμένου από τη Χούντα προέδρου της τοπικής κοινότητας κατά την επταετία 1967-1974.

Το ιστορικό «ΟΧΙ» δεν το είπε ποτέ ο Ιωάννης Μεταξάς στους Ιταλούς ομοϊδεάτες του, το ιστορικό «ΟΧΙ» το βροντοφώναξε ο ελληνικός λαός. Όσο και αν το καθεστώς του προβάλλεται ως σχετικά ήπιο συγκριτικά με αυτό του Παπαδόπουλου από τα σχολικά βιβλία ιστορίας, ο Μεταξάς ήταν υπεύθυνος για χιλιάδες συλλήψεις και εκτοπίσεις, για βασανιστήρια και δολοφονίες κρατουμένων, για λογοκρισία και επιβολή εκπαιδευτικών τελών, που απέκλειαν τα φτωχά στρώματα από τη μόρφωση (ίσως αυτός είναι ένας λόγος για να τον τιμήσουν οι υπέρμαχοι των ιδιωτικών Πανεπιστημίων).

Η απόφαση αυτή καταδεικνύει τους δεσμούς των τοπικών αρχών με την άκρα δεξιά, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς διαφαίνονταν στα «πολυσυλλεκτικά» ή «υπερκομματικά» τους ψηφοδέλτια. Δεν είναι παρά μια ακόμα προσπάθεια άμβλυνσης του εγκληματικού χαρακτήρα αυτών των καθεστώτων στη συνείδηση του κόσμου, σε συνέχεια της τακτικής της κυβέρνησης για βαθιά συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Τρία χρόνια μετά την καταδικαστική απόφαση για την ηγεσία της ΧΑ, ας θυμηθούμε τα λόγια του Μπρεχτ σχολιάζοντας τους πανηγυρισμούς για το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: «Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό».

Δε θα δείξουμε καμία ανοχή στην προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας.

Συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής  και καλούμε κάθε σκεπτόμενο προοδευτικό άνθρωπο να την εκφράσει έμπρακτα στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.  

4/4/24

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 10:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Εκεί μέσα είναι όλοι, πάρε τον έναν και βάρα τον άλλον. Β' κατηγορίας.........

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 17:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Άκου τι σκέφτηκαν οι ανεγκεφαλοι. Τόσες τεράστιες προσωπικότητες έχει βγάλει η Αρκαδία, τον Μεταξά θυμήθηκαν. Μυαλό κουκούτσι.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 09:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Το να περιμένει κανείς από τούς "κάτω τού μετρίου".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...