Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βουλή | Αναφορά Παπαηλιού για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου στην Δημητσάνα

Βουλή | Αναφορά Παπαηλιού για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου στην Δημητσάνα

Γιώργος Παπαηλιού

Βουλευτής Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία):

 

Με τη βίαιη κατάργηση των Ειρηνοδικείων, αφαιρούνται ανάσες ζωής από την επαρχία, η οποία βρίσκεται «στην απέξω» των όποιων προγραμμάτων ανάπτυξης, αυτού του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» συμπεριλαμβανομένου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» έχει αφήσει στο περιθώριο την ύπαιθρο χώρα.

Οι κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες οξύνονται.

Με τη βίαιη κατάργηση των Ειρηνοδικείων – εν προκειμένω και αυτών της Αρκαδίας – δεν λαμβάνονται υπόψη η γεωγραφική ιδιαιτερότητα, η ορεινότητα, οι χιλιομετρικές αποστάσεις, το κακό οδικό δίκτυο, οι προβληματικές συγκοινωνίες  των χωριών προς την Τρίπολη.

Σε αυτό το πλαίσιο, δυσχεραίνεται η πρόσβαση των κατοίκων στη δικαιοσύνη και έτσι αυτοί απομακρύνονται από τον φυσικό δικαστή τους.

Επιπλέον  η ελληνική περιφέρεια αποστερείται από  άλλη μία δημόσια δομή,  όπως έχει αποστερηθεί και από πληθώρα άλλων δημόσιων και κοινωφελών δομών (σχολικές μονάδες, αστυνομικά τμήματα, ταχυδρομεία, τραπεζικά καταστήματα  άλλες). με αποτέλεσμα τη δυσχέρανση της καθημερινότητας των πολιτών και  τον περαιτέρω μαρασμό και την ερημοποίηση της υπαίθρου.

Οι κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες οξύνονται, αφού  αφαιρούνται ανάσες ζωής από την επαρχία, η οποία βρίσκεται «στην απέξω» των όποιων προγραμμάτων ανάπτυξης, αυτού του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» συμπεριλαμβανομένου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» έχει αφήσει στο περιθώριο την ύπαιθρο χώρα.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο  βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού κατέθεσε, ως αναφορά, το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Ψωφίδος (Δημητσάνα), με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας …».

      

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...