Παπαηλιού: "Ο μαρασμός της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής είναι ήδη ορατός «δια γυμνού οφθαλμού»"

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιούμε εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στην Τρίπολη.
Η αποφασισθείσα από την κυβέρνηση της ΝΔ βίαιη απολιγνιτοποίηση, χωρίς σχεδιασμό για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο των περιοχών που φιλοξενούν λιγνιτικές μονάδες, εν προκειμένω της Μεγαλόπολης, και χωρίς μέριμνα για το απασχολούμενο προσωπικό που έχει απομείνει, επιφέρει και θα επιφέρει περαιτέρω αρνητικές ή μάλλον καταστροφικές συνέπειες.
Σ΄ αυτό το πλαίσιο, ακόμη και για τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσής της (της απολιγνιτοποίησης) επικρατεί σύγχυση:
Ενώ στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε τεθεί ως καταληκτικός χρόνος το έτος 2030, ο ίδιος ο πρωθυπουργός εν μια νυκτί και μόνος του αποφάσισε, η απολιγνιτοποίηση να γίνει εντός του 2021, που στη συνέχεια ανεστάλη λόγω της ενεργειακής κρίσης..
Πρόσφατα, ανακοινώθηκε από το διοικητή της ΔΕΗ, το «κλείσιμο» της 4ης μονάδας και η διακοπή λειτουργίας του ορυχείου της Μεγαλόπολης την 31.12.2024.
Ο μαρασμός της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής είναι ήδη ορατός «δια γυμνού οφθαλμού». Τα εισοδήματα φθίνουν, θέσεις εργασίας καταργούνται, οι νέοι εγκαταλείπουν την περιοχή που ερημώνει και η ελπίδα πεθαίνει.
Η κυβέρνηση της ΝΔ «μοιράζει» ανύπαρκτους πόρους-υποσχέσεις και προωθεί προγράμματα που η Μεγαλόπολη μοιράζεται με άλλες περιοχές και πάντως την αφήνουν «απέξω», αφού δεν μπορούν να εφαρμοστούν γι΄ αυτήν.
Συμφωνήθηκε με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, να υπάρξει περαιτέρω συνεννόηση και συνεργασία, ώστε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση και να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν.
Σχετικά Άρθρα
- Η ανδρική ομάδα του Κορακοβουνίου επιστρέφει στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο!
- Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης στο ευρωπαϊκό eTwinning
- Απαντήσεις για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν εργαζομένους, ανέργους και συνταξιούχους στην Μεγαλόπολη (vd)
- Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Τα δάκρυά μου ήταν αληθινά - Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση της Δικαιοσύνης - Δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία ασυλία»
- Τροχαίο με τραυματία κοντά στα Τρίκορφα (εικόνες)