«Το σπίτι των παιδιών» | Βιωματικό σεμινάριο στην Τρίπολη για την Πρόληψη της Παιδικής Επιθετικότητας και του Σχολικού Εκφοβισμού
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» - σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας υλοποίησε ένα ακόμη 12ωρο βιωματικό σεμινάριο στο υλικό Πρόληψης της Παιδικής Επιθετικότητας και του Σχολικού Εκφοβισμού «Το σπίτι των παιδιών» (δημιουργία: Κέντρο Πρόληψης Πυξίδα).
Το σεμινάριο παρακολούθησαν 12 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από διάφορες σχολικές μονάδες της Αρκαδίας, οι οποίοι μέσα σε ένα κλίμα όμορφο και δημιουργικό, είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία του υλικού και να εξασκηθούν στην εφαρμογή του, ώστε να μπορούν να συμβάλλουν από το ρόλο τους στην πρόληψη της εμφάνισης τέτοιων συμπεριφορών και να έχουν την δυνατότητα να το εφαρμόσουν στη συνέχεια στα σχολεία τους, με την συνεχιζόμενη υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης!
Συντονίστρια σεμιναρίου: Τραχανά Φωτεινή, Κοινωνιολόγος.


Tags:
Παιδική επιθετικότητα, Σχολικός εκφοβισμός, Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αρκαδίας «Ανέλιξη»,Σχετικά Άρθρα
- Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους από την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
- Πότε θα είναι κλειστά τα γραφεία της Μητρόπολης στην Τρίπολη
- Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2026 στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας - Οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης και οι απαντήσεις Καμπύλη (vd)
- Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στην Καστάνιτσα (εικόνες - βίντεο)
- Παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, έσπασε το μπλόκο στον Κοσμά - Το ψήφισμα που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας






