«Το σπίτι των παιδιών» | Βιωματικό σεμινάριο στην Τρίπολη για την Πρόληψη της Παιδικής Επιθετικότητας και του Σχολικού Εκφοβισμού
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» - σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας υλοποίησε ένα ακόμη 12ωρο βιωματικό σεμινάριο στο υλικό Πρόληψης της Παιδικής Επιθετικότητας και του Σχολικού Εκφοβισμού «Το σπίτι των παιδιών» (δημιουργία: Κέντρο Πρόληψης Πυξίδα).
Το σεμινάριο παρακολούθησαν 12 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από διάφορες σχολικές μονάδες της Αρκαδίας, οι οποίοι μέσα σε ένα κλίμα όμορφο και δημιουργικό, είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία του υλικού και να εξασκηθούν στην εφαρμογή του, ώστε να μπορούν να συμβάλλουν από το ρόλο τους στην πρόληψη της εμφάνισης τέτοιων συμπεριφορών και να έχουν την δυνατότητα να το εφαρμόσουν στη συνέχεια στα σχολεία τους, με την συνεχιζόμενη υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης!
Συντονίστρια σεμιναρίου: Τραχανά Φωτεινή, Κοινωνιολόγος.


Tags:
Παιδική επιθετικότητα, Σχολικός εκφοβισμός, Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αρκαδίας «Ανέλιξη»,Σχετικά Άρθρα
- "Απελπιστική η εικόνα στα ρέματα Τσέρφου και Ζαρίτσι – Ένας χρόνος μετά την πλημμύρα, καμία παρέμβαση"
- Εκρηκτικοί διάλογοι στη Βουλή | Κωνσταντοπούλου: "Τρώτε με χρυσά κουτάλια" - "Θα έπρεπε να λέγεστε Πλεύση Λασπολογίας", απάντησε ο Μαγειρίας (vd)
- Η απάντηση Ανδρουλάκη στον Κωνσταντινόπουλο: "Κάθε στέλεχος θα κριθεί για τον τρόπο που αγωνίζεται και προσφέρει στη μάχη να κερδίσουμε τη ΝΔ" (vd)
- Χασάπης: "Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει να αντιπολιτεύεται ο κ. Αγγελάκος δεν υπηρετεί τη σοβαρότητα που απαιτούν οι δύσκολες συγκυρίες της εποχής"
- Πυκνή χιονόπτωση στο Μαίναλο | Ο Χειμώνας αρχίζει να δείχνει τα "δόντια" του! (vd)






