Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τι αλλάζει στις λαϊκές αγορές της Τρίπολης

Τι αλλάζει στις λαϊκές αγορές της Τρίπολης

Ομόφωνα η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης αποφάσισε ότι συμφωνεί με την ανωτέρω εισήγηση του τμήματος Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Τρίπολης σχετικά με την τροποποίηση της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης με θέμα «Κανονισμός Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών», όσον αφορά το Άρθρο 6 του Κανονισμού, το οποίο αντικαθίσταται, ως εξής:

Ημερήσιο Τέλος

1. Οι προσερχόμενοι στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Τρίπολης επαγγελματίες πωλητές και παραγωγοί υποχρεούνται να καταβάλουν ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν. 4177/2013, ως εξής:

α) 7,00 ευρώ ημερησίως ανά λαϊκή αγορά και ανά θέση, για όσους έχουν μόνιμες παραγωγικές θέσεις,

β) 10,00 ευρώ ημερησίως ανά λαϊκή αγορά και ανά θέση, για όσους έχουν μόνιμες εμπορικές θέσεις και

γ) 12,00 ευρώ ημερησίως ανά λαϊκή αγορά και ανά θέση, για όσους δραστηριοποιούνται προσωρινά.

2. Υπόχρεοι στην καταβολή του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους είναι οι κατωτέρω επαγγελματίες και παραγωγοί, που κατέχουν νόμιμη άδεια πωλητή για Λαϊκές Αγορές.

α) Οι επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών υποχρεούνται στην καταβολή του ημερήσιου τέλους ανάλογα με τον αριθμό των ημερών που, με βάση τη σχετική άδεια, δικαιούνται να δραστηριοποιούνται κάθε ημερολογιακό μήνα. Από το ημερήσιο τέλος απαλλάσσονται οι επαγγελματίες πωλητές, οι οποίοι δεν προσέρχονται στις λαϊκές αγορές, λόγω ανικανότητας προς εργασία, η οποία διαρκεί περισσότερο από έναν (1) μήνα και βεβαιώνεται από τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα ή λόγω ανωτέρας βίας.

β) Οι παραγωγοί που κατέχουν άδεια προσέλευσης στις λαϊκές αγορές υποχρεούνται στην καταβολή του ημερήσιου τέλους μόνον για όσες ημέρες προσέρχονται σε αυτές.

3. Η πληρωμή του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους θα γίνεται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης.

4. Η μη καταβολή του ημερήσιου τέλους από υπόχρεο για χρονικό διάστημα πέραν των δύο (2) μηνών, συνεπάγεται την αναστολή ισχύος της άδειας μέχρι την τακτοποίηση της οφειλής, η οποία επιβάλλεται με Απόφαση του Δημάρχου Τρίπολης.

Παρών στη συνεδρίαση ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Τζανής Ηλίας και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαδημητρίου Γεώργιος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...