«Αναζητώντας τον κρυμμένο θησαυρό του Αρχαιολογικού Μουσείου Τρίπολης»
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υλοποιούν το εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα με τίτλο «Αναζητώντας τον κρυμμένο θησαυρό του Αρχαιολογικού Μουσείου Τρίπολης». Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με υπεύθυνο καθηγητή τον Δρ Γεώργιο Λέπουρα και Υπεύθυνη εργαστηρίου τη Δρ Γεωργία Γιαννακοπούλου σε συνεργασία με ερευνητική ομάδα φοιτητών του Τμήματος και στο πλαίσιο του Εργαστηρίου του μαθήματος «Μέθοδοι Ανάπτυξης και Διαμόρφωσης Εκπαιδευτικού Περιεχομένου» και θα υλοποιηθεί πιλοτικά σε σχολεία αρμοδιότητάς της με τη συνεργασία και των αρμόδιων Συμβούλων Εκπαίδευσης.
Βασικοί σκοποί του είναι να εξοικειώσει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς με
-τη βιωματική προσέγγιση της τοπικής ιστορίας,
-τη χρήση βασικών ψηφιακών εργαλείων,
-την ανακαλυπτική και συνεργατική μέθοδο μέσω της έρευνας πεδίου,
-το μοντέλο της ανεστραμμένης τάξης.
Ειδικότερα οι μαθητές/τριες θα γνωρίσουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης, την αρχαία ιστορία και τις αρχαιότητες της Αρκαδίας.
Η πιλοτική εφαρμογή θα υλοποιηθεί με τη Στ τάξη του 9ου Δ.Σ. Τρίπολης σε 3 φάσεις και μετά την ολοκλήρωσή του προβλέπεται διάχυση των αποτελεσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.
Ευελπιστούμε να συνεχιστεί η γόνιμη συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς για την ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων τοπικής ιστορίας.
Σχετικά Άρθρα
- Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2026 τρέχουμε στα Άνω Δολιανά
- Βουλευτής ΝΔ θέτει θέμα επαναλειτουργίας λιγνιτικών μονάδων!
- Ήττα για τις νεανίδες του Πελασγού Μεγαλόπολης
- Ορκίστηκε νέος υπάλληλος στον δήμο Νότιας Κυνουρίας (εικόνες)
- Γορτυνία | Μηχανήματα δούλεψαν την Μεγάλη Τρίτη για να αποκαταστήσουν την καθίζηση στο δρόμο από Τουμπίτσι προς Ράχες (vd)
1 σχόλιο
-
Εγκατάλειψη ... θλίψη






