Το θαύμα της Παναγίας της Μαλεβής σε 15χρονο παιδί με καρκίνο: «Ένιωσα κάτι περίεργο να διαπερνά το σώμα μου. "Ανδρέα σήκω και περπάτησε"...» (vd)

Ανατριχίλα είχε προκαλέσει πριν μερικά χρόνια ένα "θαύμα" της Παναγίας της Μαλεβής σε 15χρονο παιδί με καρκίνο, που μάλιστα είχε γίνει και θέμα στο δελτίο ειδήσεων του Alter! Παράλληλα, διαβάστε εδώ ενα ανατριχιαστικό θαύμα του Αγίου Αρτέμιου σε σύζυγο αστυνομικού μέσα στο εκκλησάκι του στην ΓΑΔΑ.
Στην Κυνουρία της Αρκαδίας βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Ελλάδας, η Ιερά Μονή της Παναγίας Μαλεβή, η οποία είναι γνωστή για τη θαυματουργή και μυροβλίτισσα εικόνα της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, που σύμφωνα με την ιερά παράδοση αγιογράφησε ο Απόστολος Λουκάς.
«Είμαι σαράντα χρόνια στο μοναστήρι και ομολογώ ότι εκείνη τη στιγμή ένιωσα την παρουσία της Παναγιάς τόσο έντονα… Ανατρίχιασα. Ο Ανδρέας έφυγε όρθιος και μας άφησε το καροτσάκι του εδώ...»Τα θαύματά της είναι πολλά. Ένα απ’ αυτά συνέβη στις μέρες μας. Όπως αναφέρει η μοναχή Αγνή: «Το 2007 είχε έρθει στο μοναστήρι ένα αγόρι μόλις δεκαπέντε ετών, το οποίο βρισκόταν ένα βήμα πριν από το τέλος.
Ήταν από την Κύπρο και πάλευε από τα πρώτα βήματά του στη ζωή με τον καρκίνο. Ο πατέρας του είχε πεθάνει και η μητέρα του προσπαθούσε να σταθεί δυνατή τόσο για τον ίδιο όσο και για τον μικρότερο αδελφό του, τον Βασίλη. Το παιδί είχε κάνει είκοσι τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά δεν είχε γίνει τίποτε.
Η κατάστασή του χειροτέρευε και έτσι οι γιατροί μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας είπαν στη μητέρα του ότι έπρεπε να χειρουργηθεί για ακόμη μία φορά. Δεν ήξεραν όμως αν μπορούσε να επιβιώσει από την εγχείριση, καθώς ήταν ήδη παράλυτο. Η μητέρα του μία ημέρα πριν ταξιδέψει για Αθήνα, είδε στον ύπνο της την Παναγιά να της λέει «μη στενοχωριέσαι. Είμαι η Παναγιά η Μαλεβή. Έλα στο σπίτι μου και ο Ανδρέας θα γίνει καλά».
Η γυναίκα μόλις ξύπνησε ρώτησε τη μάνα της ποια είναι η Παναγιά η Μαλεβή, καθώς δεν τη γνώριζε. Οι γυναίκες ρώτησαν και έμαθαν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κυνουρία. Έτσι, με το που έφτασε η μητέρα με το παιδί στο αεροδρόμιο, ναύλωσε ταξί και ήρθε εδώ στη μονή».
Σύμφωνα με τη μοναχή αλλά και με κατοίκους του χωριού οι μοναχές και ο ταξιτζής βοήθησαν τη μητέρα να βάλει το παιδί στο αναπηρικό καροτσάκι και έπειτα το μετέφεραν στο εσωτερικό της εκκλησίας για να προσκυνήσει την εικόνα. Και μόλις τη φίλησε, η Παναγιά τον γέμισε με δύναμη. Το παιδί, όπως είπε, ένιωσε κάτι περίεργο να διαπερνά το κορμί του και έπειτα φώναξε «αφήστε με να περπατήσω».
Η μητέρα του και όλοι όσοι βρίσκονταν δίπλα του πάγωσαν. Όλοι έκλαιγαν και ο Ανδρέας σηκώθηκε, περπάτησε και άρχισε να τρέχει.
Η μοναχή Αγνή προσθέτει: «Είμαι σαράντα χρόνια στο μοναστήρι και ομολογώ ότι εκείνη τη στιγμή ένιωσα την παρουσία της Παναγιάς τόσο έντονα… Ανατρίχιασα. Ο Ανδρέας έφυγε όρθιος και μας άφησε το καροτσάκι του εδώ γιατί, όπως μας είπε, δεν το χρειαζόταν άλλο».
Γιατροί που εξέτασαν τον μικρό μετά την επίσκεψή του στην Παναγιά τη Μαλεβή δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς αυτό το παιδί περπατούσε και δη πώς ζούσε ακόμη. Οι εξετάσεις του ακόμη και σήμερα δείχνουν τον καρκίνο στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός του, αλλά το παιδί είναι καλά.
Tags:
Παναγιά Μαλεβής,Σχετικά Άρθρα
- Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος
- Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2025!
- Δωρεά ηλιακών φωτιστικών στο Κεραστάρι από το Ίδρυμα Μαρτίνου
- Υπερασπιζόμαστε τους αγρότες της Αρκαδίας – Όχι στην υποτίμηση της ελιάς Δολιανών (γαϊδουροελιάς)
- Επίσκεψη στην ομάδα χορού του Τεγεατικού Συνδέσμου (vd)
13 σχόλια
-
06:48 Δυστυχώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καταλάβουν στόκοι σαν και σένα. Και δεν κατάλαβα. Όταν είσαι χριστιανός απαγορεύεται να κράζεις τις αρλούμπες που ακούς ή διαβάζεις ή μήπως αυτό επηρεάζει τη θρησκεία σου και τη χριστιανική σου πίστη; Εγώ τουλάχιστον είμαι χριστιανός και υπό προϋποθέσεις πιστεύω και σε θαύματα που πολλές φορές αδυνατεί να εξηγήσει και η ίδια η επιστήμη. Εσύ ξέρεις τι ακριβώς πιστεύεις;
-
Αγυρτεία (διόρθωση)
-
16.38
Μέσα στο χριστιανικό πλαίσιο η γραφή σου...
Μέλι ο λόγος σου....
Αγηρτία κάνουν βρε......(βάλε τη βρισιά εσύ, ξέρεις από δαύτες) -
Ψυχραιμία αδελφοί
-
Εκείνο το...."θαυματουργό μύρο",υπάρχει ακόμα?
-
Αφού έχεις τόσες απορίες γιατί δεν περνάς
Από κάποιο μοναστήρι. Όλο και κάποιες απορίες θα σου λυθούν!
Γιατί τόσο φαρμάκι ρε παιδάκι μου ; Γιατί;;; -
Πως δεν υπάρχει εισαγγελέας;;;; Εννοείται ότι υπάρχει και μάλιστα βγάζει και εισαγγελική για εγκλεισμό σε ψυχιατρείο εκεί που κάποια στιγμή καταλήγετε όλοι εσείς οι σοφοί οι "ψαγμένοι" οι άθεοι!!!!! Άντε νούμερα που θα μας πείτε ότι δεν γίνονται θαύματα!!!!
-
12:50 Δηλαδή τι ακριβώς κάνουν τα μοναστήρια "για να κερδίζουν χρήματα" ρε νιόνιο; Για πες μας εσύ που είσαι γνώστης της κατάστασης. Εννοείς ότι η συγκεκριμένη μάνα λέει ψέμματα; Για ποιό λόγο; Την έβαλε το μοναστήρι ή το κανάλι να πει ψέμματα για το παιδί της επίτηδες; Και τον ταξιτζή το ίδιο; Θέλεις να μας πεις δηλαδή ότι κίνησε η γυναίκα από την Κύπρο με άρρωστο παιδί να έρθει τόσα χιλιόμετρα στην Αρκαδία, σε ένα μοναστήρι που δεν γνώριζε καν πριν ότι υπήρχε; ΝΤΡΟΠΗ στα μούτρα σου βρε γελοίε. Έπρεπε να γράψεις κι εσύ τη μακακία σου για να τη δεις δημοσιευμένη και να χαρείς. ΒΛΑΚΑ
-
Δεν υπάρχουν εισαγγελείς;
-
εισαγγελέας κάπου?Άντε με δαύτους...
-
Τι κάνουν τα μοναστήρια για να κερδίζουν χρήματα. ΝΤΡΟΠΗ
-
Από μικρός φαινόταν ο Πατούλης...ότι θα μεγάλωνε
-
Έπρεπε να δούμε αυτό το βίντεο για να ξαναθυμηθούμε τον παλιο καλό Πατούλη. Όχι ότι τον είχαμε ξεχάσει ποτέ, απλά τον ξαναθυμηθήκαμε. Μας είχες λείψει πολύ ρε μούτρο. Είχαμε πεθυμήσει αυτές σου τις επικές αντιδράσεις και τοποθετήσεις. Τι όμορφες εποχές ήταν εκείνες ρε π@ύ@τη μου