Menu
RSS
Πέμπτη, 09/10/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Βλάσης ανοίγει τον δρόμο για την Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη 

Ο Βλάσης ανοίγει τον δρόμο για την Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη 

Μια σημαντική εξέλιξη για την Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς δρομολογείται η ίδρυση της πρώτης Ακαδημίας Επαγγελματικής Κατάρτισης με εξειδίκευση στην παραγωγή φαρμάκων.

Πρωτοστάτης στην προσπάθεια αυτή είναι ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Βλάσης, ο οποίος, με μεθοδικότητα και αθόρυβα, συνέβαλε καθοριστικά στην προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου. Η πρωτοβουλία αυτή δεν αποτελεί απλώς μια νέα εκπαιδευτική δομή, αλλά ένα στρατηγικό βήμα που συνδέει την εκπαίδευση με την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Η Τρίπολη, που ήδη προσελκύει επενδύσεις στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, αποκτά έτσι έναν νέο, δυναμικό θεσμό που φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και καινοτομίας. Η Ακαδημία αναμένεται να λειτουργήσει ως "φυτώριο" εξειδικευμένου προσωπικού, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της θέσης της περιοχής στον ευρωπαϊκό χάρτη παραγωγής φαρμάκου — προοπτική που έχει ήδη επισημάνει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Η ίδρυση της Ακαδημίας Φαρμάκου εκτιμάται ότι ανοίγει τον δρόμο για νέες ευκαιρίες στην επαγγελματική κατάρτιση, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της περιοχής και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Τρίπολη.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...