Βλάσης: «Κουμπώνουμε την εκπαίδευση στις ανάγκες της τοπικής αγοράς - Ακαδημία Κατάρτισης στην Τρίπολη και απορρόφηση από τις φαρμακοβιομηχανίες»
Στην εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα, μίλησε ο Υφυπουργός Παιδείας Κώστας Βλάσης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις σημαντικές επενδυτικές εξελίξεις στην περιοχή της Τρίπολης.
Ο κ. Βλάσης ανακοίνωσε την άφιξη τριών μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών στην πόλη, κάνοντας λόγο για μια σημαντική στρατηγική κίνηση με στόχο τη μετατροπή της Τρίπολης σε ευρωπαϊκό κόμβο (hub) στον τομέα του φαρμάκου.
«Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ευρωπαϊκό hub φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη. Ήδη έχουν ξεκινήσει να έρχονται και να επενδύουν τρεις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτής της αναπτυξιακής πορείας, τόνισε τη μεγάλη ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία ακαδημίας κατάρτισης, με ειδικότητες προσανατολισμένες στον φαρμακευτικό κλάδο.
«Κουμπώνουμε την εκπαίδευση πάνω στις ανάγκες της τοπικής αγοράς», επεσήμανε ο Υφυπουργός, εξηγώντας πως οι απόφοιτοι της ακαδημίας θα απορροφώνται άμεσα από τις φαρμακοβιομηχανίες που εγκαθίστανται στην περιοχή.
Η πρωτοβουλία αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, προκειμένου να δοθούν νέες ευκαιρίες στους νέους και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία.
Tags:
Κώστας Βλάσης, Επενδύσεις στην Τρίπολη, Φαρμακοβιομηχανίες, Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης,Σχετικά Άρθρα
- Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης στην ενημερωτική ομιλία για την οδική ασφάλεια
- ΣΑΟΟ | Πορεία στη μνήμη του υλοτόμου από τα Μανταίικα Θεόδωρου Βασ. Δημόπουλου - Το μονοπάτι θα λάβει το όνομα του!
- Μάκαρης | Ζητά ασφαλή οδός πρόσβαση προς τα Λαγκάδια, οριστική αποκατάσταση στο Λιβαδάκι και παράκαμψη Λαγκαδίων
- Συναυλία με τους Γκιντίκι στα Βέρβενα Αρκαδίας
- Περιφέρεια Πελοποννήσου | Ανάδοχος με έκπτωση 53% για έργο οδικής ασφάλειας 300.000 ευρώ στην Αρκαδία






