Τρίπολη | Ολοκληρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών σχετικά με το διαδίκτυο
«Το ίντερνετ και εγώ!»
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» - σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Π.Α.Ε., πραγματοποίησε πρόσφατα βιωματικό εργαστήριο για παιδιά 10 – 12 ετών με θέμα: «Το ίντερνετ και εγώ!».
Το βιωματικό εργαστήριο υλοποιήθηκε σε 3 δίωρες συναντήσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών σχετικά με το διαδίκτυο ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη αποφεύγοντας τους κινδύνους από τη χρήση του.
Τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την εξάρτηση από το διαδίκτυο και τον διαδικτυακό εκφοβισμό, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να αναρωτηθούν για τη δική τους σχέση και τις επιλογές σχετικά με αυτό και να συζητήσουν για τους βασικούς κανόνες χρήσης του, ώστε να είναι σε θέση να προστατεύουν τον εαυτό τους από τη μικρή ηλικία.
Συντονίστρια εργαστηρίου: Φωτεινή Τραχανά, Κοινωνιολόγος.
Σχετικά Άρθρα
- Βιωματικό σεμινάριο για δασκάλους στην Τρίπολη
- Τρίπολη | Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Γυμνασίων - Λυκείων
- Ενίσχυση των σχέσεων γονέων και παιδιών - Βιωματικό εργαστήριο «Οικογένεια: Σχέσεις που χτίζονται»
- Συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης | Βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
- Το ίντερνετ και εγώ!





