ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας: "Η μνήμη της Εθνικής Αντίστασης δεν είναι απλώς μια επέτειος, αλλά οδηγός για το παρόν και το μέλλον"
Η 25η Νοεμβρίου αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης για τον ελληνικό λαό, ημέρα αφιερωμένη στην Εθνική Αντίσταση και στους αγώνες που καθόρισαν το μέλλον της πατρίδας μας. Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που, με αυταπάρνηση, ενότητα και βαθιά πίστη στην ελευθερία, στάθηκαν απέναντι στον φασισμό και την κατοχή, γράφοντας μία από τις φωτεινότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας.
Η δυναμική των Ελλήνων εκείνης της εποχής, η αποφασιστικότητα και η συλλογικότητά τους, αποτέλεσαν πρότυπο δημοκρατικού φρονήματος και εθνικής αξιοπρέπειας. Η Εθνική Αντίσταση πέτυχε όχι μόνο στρατιωτικά και επιχειρησιακά πλήγματα ενάντια στις δυνάμεις κατοχής, αλλά και σημαντικές πολιτικές και κοινωνικές κατακτήσεις, που επέτρεψαν στον λαό να διατηρήσει την ενότητά του και να προετοιμάσει την αναγέννηση της χώρας μετά τον πόλεμο.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ– Κίνημα Αλλαγής Αρκαδίας τιμά αυτή τη μεγάλη ιστορική παρακαταθήκη και υπενθυμίζει πως οι αξίες της δημοκρατίας, της αντίστασης απέναντι στην αυθαιρεσία και της διαρκούς προσπάθειας για κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν επίκαιρες όσο ποτέ. Η μνήμη της Εθνικής Αντίστασης δεν είναι απλώς μια επέτειος (η οποία αξίζει να αναφερθεί ότι καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου το 1982), αλλά οδηγός για το παρόν και το μέλλον.
Με σεβασμό,
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Αρκαδίας
Σχετικά Άρθρα
- Τιμή και Μνήμη στον Μαρτυρικό Κοσμά: Η Παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» στις Εκδηλώσεις για την Καταστροφή του Χωριού
- Στο Ναό Αγίων Αποστόλων Πελετών την Παρασκευή ο Μητροπολίτης Επιφάνιος
- Τρίπολη | Εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη και Διαχείριση της Βίας: Ενδυναμώνοντας την Εκπαιδευτική Κοινότητα»
- Σμυρνιώτης: "Ισχυρό αποτύπωμα του Φο.Δ.Σ.Α Πελοποννήσου με επίκεντρο την ολιστική διαχείριση αποβλήτων"
- ΑΣΕΠ | Ξεκίνησαν αιτήσεις για προκήρυξη με 23 θέσεις εργασίας σε Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ και Κέντρα Υγείας στην Αρκαδία!
2 σχόλια
-
Ιάσωνα 22.26 Είστε ανιστόρητος. ΗΕθνική Αντίσταση ανήκει στους Έλληνες πατριώτες, ανήκει στο λαό. Χαρίζετε την Εθνική Αντίσταση στο ΚΚΕ; Κι ο Ναπ. Ζέρβας ΚΚΕ;
-
Όταν το ΠΑΣΟΚ αποφασίσει να βγάλει από μέσα του το ΚΚΕ, τότε θα γίνει ξανά κυβέρνηση.






