Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών (εικόνες)
Ι. Μονή Καλτεζών – Επαμεινώνδας Μανδρώνης
Με κάθε λαμπρότητα πανηγύρισε και φέτος η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας την μνήμη του Προστάτου και Εφόρου αυτής Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.
Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Στέφανος Καππές, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.
Στο κήρυγμά του ο π. Στέφανος αναφέρθηκε στις αρετές του εορταζομένου Αγίου Νικολάου, λέγοντας ότι ο Άγιος είναι το ήθος της Εκκλησίας ενσαρκωμένο, το Ευαγγέλιο που πήρε μορφή ανθρώπου, η πραότητα που μίλησε με έργα, η ελεημοσύνη που περπάτησε στο σκοτάδι και η αλήθεια που δεν φοβήθηκε κανέναν Άρειο. Συνάμα, τόνισε ότι ο Άγιος ήταν σταθερός στην πίστη σαν βράχος, ελεήμων, δίκαιος, καθώς υπερασπιζόταν κάθε δοκιμαζόμενο άνθρωπο. “Το κάλεσμα του Αγίου στην σημερινή εποχή μας είναι η πίστη, το έλεος, η πραότητα, η δικαιοσύνη, και η ταπείνωση. Ο Άγιος έγινε Άγιος για αν τον μιμούμαστε, ως οδηγό ζωής”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Προ της απολύσεως, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανός Μίχος ευχαρίστησε από καρδιάς τον π. Στέφανο για την παρουσία του στην Ιερά Πανήγυρη της Μονής και του δώρησε ένα επιγονάτιο με τον έφορο της Μονής.
Πλειάδα πιστών έφτασε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή για να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία και να συνεορτάσει τον Μεγάλο Άγιο της Ορθοδοξίας.











Tags:
Μονή Καλτεζών,Σχετικά Άρθρα
- Ένωσαν δυνάμεις τα αγροτικά μπλόκα της Πελοποννήσου - Δεν πάνε στο ραντεβού με τον Πρωθυπουργό - Συνελεύσεις για το αν κλείσουν ξανά οι δρόμοι!
- Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος ο Κωνσταντίνος Γόντικας
- Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης δίπλα στους Γορτύνιους της Αθήνας (εικόνες)
- Τατούλης: «Έγκλημα εναντίον των ελαιοπαραγωγών ο διπλασιασμός των εξαγωγών ελαιολάδου χωρίς δασμούς από την Τυνησία στις Χώρες της Ε.Ε.»
- «Όχι σε λιγνιτωρυχείο» από Δημοτική Κοινότητα Κυπαρισσίας, βουλευτές, φορείς και κατοίκους






