Τιμητική βράβευση των συγγραφέων του βιβλίου "Ηρωικά τραγούδια της Πελοποννήσου" στην Ακαδημία Αθηνών
Η τιμητική βράβευση των συγγραφέων του βιβλίου "Ηρωικά τραγούδια της Πελοποννήσου" πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025 στην Ακαδημία Αθηνών σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.
Οι συγγραφείς αυτού του μνημειώδους έργου, ο πρωτοπρεσβύτερος Χρίστος Δ. Κυριακόπουλος και ο μουσικοδιδάσκαλος Δημήτριος Κυρ. Κυριακόπουλος, έλαβαν το βραβείο Δημητρίου Σταμ. Παπαδημητρίου προς αναγνώριση της πρωτότυπης και εμπεριστατωμένης μελέτης τους που ξεχωρίζει με το λαογραφικό και μουσικολογικό περιεχόμενό της.
Το έργο "Ηρωικά τραγούδια της Πελοποννήσου", που προβάλλει την ηρωική παράδοση του ελληνισμού, καταγράφει σε βυζαντινή και ευρωπαϊκή σημειογραφία τα δημοτικά τραγούδια της Πελοποννήσου ενώ ταυτόχρονα συνιστά ένα αφιέρωμα στη διακοσιοστή Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Δείτε φωτογραφίες από τη βράβευση των δύο συγγραφέων:




Tags:
Ιερέας Χρίστος Κυριακόπουλος, Δημήτριος Κυριακόπουλος, Ηρωικά τραγούδια της Πελοποννήσου, Ακαδημία Αθηνών,Σχετικά Άρθρα
- Δημητσάνα | Νέες ρυθμιστικές πινακίδες στο γεφύρι του Σερά
- Βλάσης: "Καταπληκτικά τα νέα και για το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας!"
- Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την ανέγερση δημαρχείου Δήμου Βόρειας Κυνουρίας!
- ΕΠΙΣΗΜΟ | Το κολυμβητήριο της Τρίπολης ανοίγει την Πέμπτη (25.6.2026) - Οι ώρες κοινού και η "Αθλητική Ταυτότητα"
- Φόρος τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου στο Α' Νεκροταφείο - Δίπλα στον Ανδρουλάκη ο Βαγγέλης Γιαννακούρας (εικόνες)






