Στο 9% των καλύτερων Δήμων της χώρας κατατάσσεται ο Δήμος Τρίπολης | Τζιούμης: "Οδηγούμε την Τρίπολη ψηλά"!
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος παρουσίασε πρόσφατα τον νέο Κόμβο Παρακολούθησης Επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών. Στον κόμβο deiktesota.gov.gr διατίθενται εννέα κύριοι δείκτες που αφορούν τη λειτουργία των Δήμων.
Οι δείκτες αυτοί αναλύουν την οικονομική λειτουργία των Δήμων, την κοινωνική προστασία που παρέχουν, την προσχολική αγωγή και τις παιδικές δομές, τον πολιτισμό, τη βιώσιμη κινητικότητα, τη διαχείριση απορριμμάτων, την πολιτική προστασία, τη διαχείριση αδέσποτων ζώων και την ψηφιακή ωριμότητα.
Μέσω του κόμβου αυτού καθίστανται για πρώτη φορά προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες συγκεντρωμένα στατιστικά στοιχεία σχετικά με κρίσιμες υπηρεσίες που προσφέρουν οι Δήμοι. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας, μέσω της άμεσης πρόσβασης των πολιτών σε δεδομένα που αφορούν το έργο των Δήμων.
Η άμεση αυτή πρόσβαση δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες, αφενός, να παρακολουθούν τις επιδόσεις του Δήμου τους, συνολικά και ανά τομέα πολιτικής, και, αφετέρου, να τις συγκρίνουν με αυτές άλλων Δήμων.
Με βάση τα δημοσιοποιημένα στοιχεία του κόμβου, ο Δήμος Τρίπολης, με δείκτη συνολικής απόδοσης 0,52, κατατάσσεται στο 9% των καλύτερων Δήμων της χώρας: στην 1η θέση μεταξύ των 26 Δήμων της Πελοποννήσου, στην 11η θέση μεταξύ των 52 Δήμων-πρωτευουσών της χώρας, 30η στους 332 Δήμους. Ειδικότερα η κατάταξη: 4ος στη διαχείριση αδέσποτων ζώων, 24ος στην Προσχολική Αγωγή - ΚΔΑΠ, 26ος στην Κοινωνική Προστασία, 49ος στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.
Ο δήμαρχος Τρίπολης, Κωνσταντίνος Τζιούμης, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Μέσα από αυτήν την πλατφόρμα αναδεικνύεται, με μετρήσιμα και αντικειμενικά στοιχεία, το έργο που επιτελούμε στον Δήμο μας. Οι αριθμοί δεν κάνουν ποτέ λάθος! Τα στοιχεία αυτά, από τη μία πλευρά, μας γεμίζουν περηφάνια και ικανοποίηση για τη δουλειά και τα αποτελέσματα που επιτύχαμε μέχρι σήμερα ως δημοτική αρχή και ως υπηρεσίες του Δήμου μας. Από την άλλη, όμως, μας δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».
Σχετικά Άρθρα
- ΕΛΣΤΑΤ - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες
- Χάλκινο βραβείο για το ΕΠΑ.Λ. Μεγαλόπολης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM 2026 (εικόνες)
- 204 ολόκληρα δευτερόλεπτα αφιέρωσε ο Περιφερειάρχης για τη Γορτυνία
- Μεγαλόπολη | 2η Συνάντηση της Σχολής Γονέων και Υποψηφίων Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως
- Γιορτάζει ο Ναός Αγίου Νικολάου στο Μερκοβούνι
7 σχόλια
-
ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΖΙΟΥΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ
-
Θα είναι δήμαρχος μέχρι που να βαρεθεί
-
Ρε νούμερα ποια προπαγάνδα; Στοιχεία του υπουργείου για όλους τοθς δήμους της Ελλάδας ειπναι. Και εκεί παρενέβει ο δήμαρχος ; Τόσο δύναμη έχει;
Τι πίνετε ρεεε -
Εσύ με τα πολλά εύγε στο δήμαρχο θα είσαι στις απευθείας αναθέσεις
Εδώ μιλάμε για την καθημερινότητα των δημοτων που την έχετε στραγγαλίσει
Στις φιέστες και στο Ιράν να πας καλά θα περάσεις -
11.44 Δυστυχως για σενα εμεις που ζουμε στον Δημο Τριπολης βλεπουμε την τεραστια προσπαθεια που καταβαλει ο Δημαρχος, η Δημοτικη Αρχη και οι Υπηρεσιες .Τιποτα δεν ειναι τυχαιο.κ.Δημαρχε συγχαρητηρια σε εσας, στις υπηρεσιες του Δημου και τους συνεργατες σας.
-
Όπου υπάρχει παρακμή και μαρασμός, εμφανίζεται η προπαγάνδα.
-
Να έρθουνε να ζήσουν εδώ και μετά θα δούμε σε ποια θέση θα πάει ο δήμος






