Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διάκριση για τη μαθήτρια Ελένη Αρτοπούλου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας

Διάκριση για τη μαθήτρια Ελένη Αρτοπούλου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα σε μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου όλων των σχολείων της χώρας με σκοπό την εκδήλωση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την επιστήμη της Βιολογίας και την ανάδειξη των ικανοτήτων τους στον τομέα αυτό της επιστήμης.
Στο φετινό διαγωνσιμό, υπήρξε διάκριση για την μαθήτριας Ελένη Αρτοπούλου του 4ου ΓΕΛ Τρίπολης που συγκέντρωσε βαθμολογία 91,5 και κατατάσσεται ανάμεσα στους πρώτους μαθητές του Διαγωνισμού, για την Γ’ Λυκείου.
Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πρώτης φάσης.
 
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση διεξάγεται, ξεχωριστά για την Α΄ τη Β΄ και τη Γ΄ Λυκείου, στα κατά τόπους Εξεταστικά Κέντρα όπως ορίζονται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθε Νομού και συμμετέχουν όσοι μαθητές έχουν δηλώσει συμμετοχή.
 
Οι 24 πρώτοι της Γ΄ Λυκείου μαζί με τους 12 πρώτους των διακριθέντων από τη Β΄ Λυκείου του προηγούμενου διαγωνισμού συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που διεξάγεται σε Εξεταστικό Κέντρο που ορίζει η Οργανωτική Επιτροπή. Οι ημερομηνίες των δύο αυτών φάσεων προσδιορίζονται στην εγκύκλιοαναγγελίας του Διαγωνισμού του Υπουργείου Παιδείας. Οι 12 πρώτοι της Β΄ Λυκείου του τρέχοντος διαγωνισμού διατηρούν το δικαίωμα να λάβουν μέρος και στο διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς απευθείας στη δεύτερη φάση.
 
Οι 12 πρώτοι της δεύτερης φάσης παίρνουν μέρος στην τρίτη φάση του διαγωνισμού η οποία ορίζεται (σε τόπο και χρόνο) από την Οργανωτική Επιτροπή και έχει χαρακτήρα εργαστηριακό.
Τέλος οι 4 πρώτοι παίρνουν μέρος στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...