Βλάσης: «Η γνώση είναι το ισχυρότερο εργαλείο επανένταξης» – Εγκαινιάστηκε το 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης στις φυλακές
Σήμερα στην Τρίπολη εγκαινιάσαμε το 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, το οποίο θα λειτουργήσει εντός του σωφρονιστικού καταστήματος Τρίπολης, και ταυτόχρονα πραγματοποιήσαμε και τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Μέσω του νέου αυτού σχολείου άνθρωποι που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη βασική τους εκπαίδευση αποκτούν πραγματικά μια δεύτερη ευκαιρία, αποδεικνύοντας ότι το σχολείο μπορεί να γίνει η αφετηρία μιας διαφορετικής διαδρομής.
Στεκόμαστε δίπλα σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς αποκλεισμούς, όπου κι αν βρίσκεται, γιατί η γνώση είναι το ισχυρότερο εργαλείο επανένταξης και κοινωνικής επανασύνδεσης.
Στη λιτή - αλλά ιδιαίτερης σημασίας - τελετή παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Αρίστος Περρής και ο διευθυντής των φυλακών Σάκης Μπαχός.
Ανάρτηση Υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Βλάση
Σχετικά Άρθρα
- Επίσημο | Η Πρόσκληση Στρατευσίμων 2026 Δ΄ ΕΣΣΟ περιλαμβάνει και την Τρίπολη - Στις 11 Νοεμβρίου έρχονται νεοσύλλεκτοι
- Το επίκαιρο μήνυμα του Σταύρου Τσίχλη για την 28η Οκτωβρίου: "Πατρίδα. Ελευθερία. Αξιοπρέπεια"
- Συνεχίζει να προβληματίζει ο Αστέρας - Έχασε από την Κηφισιά για το Κύπελλο (εικόνες)
- Τρίπολη | Τι ώρα και που θα γίνει η παρέλαση για την "28η Οκτωβρίου"
- Μια ακόμη σημαντική προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης, με αποδέκτες τα παιδιά μας!






