Menu
RSS
Σάββατο, 08/11/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο Τουρκοδένδρι η Αρχαιολογική Υπηρεσία – Γιατί μπλόκαραν τη διαδικασία οι κάτοικοι! (vd)

Στο Τουρκοδένδρι η Αρχαιολογική Υπηρεσία – Γιατί μπλόκαραν τη διαδικασία οι κάτοικοι! (vd)
Στο χώρο που ο Δήμος Τρίπολης θέλει να λειτουργήσει σημείο μεταφόρτωσης απορριμμάτων, στο Τουρκοδένδρι, είναι αυτή την ώρα η Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Ο δικηγόρος Αναστάσιος Ψιμάρνης είπε σε δηλώσεις του ότι ο Δήμος έχει στείλει σκαπτικό μηχάνημα, παρουσία αρχαιολόγου και πραγματοποιεί τομές στο έδαφος, για να γνωματεύσει αν πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο.
Είπε ότι είναι μία παράνομη ενέργεια και για το λόγο αυτό κλήθηκε η αστυνομία, αφού σύμφωνα με το Νόμο αυθαίρετης δόμησης, απαιτείται οικοδομική άδεια εργασιών μικρής κλίμακας που δεν υπάρχει.
Οι κάτοικοι ζήτησαν να σταματήσουν οι εργασίες και προς το παρόν κάθε ενέργεια έχει μπλοκάρει.
Από την πλευρά της η Παναγιώτα Δογάνου αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ιστορικά στοιχεία, για να καταδείξει ότι ο χώρος είναι αρχαιολογικός. Και επανέλαβε ότι θα μείνουν στο σημείο επί 24ωρου βάσεως.
«Μας αντιμετωπίζουν ως δημότες δεύτερης κατηγορίας» είπε ο Πρόεδρος Τζίβα κ. Σκλήφας.
Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...