Μαθήματα σκάκι στο Φιλοτεχνικό
Στον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης συνεχίζονται τα μαθήματα σκακιού από τον έμπειρο Ομοσπονδιακό Μαιτρ Κώστα Μουρούτη κάθε Παρασκευή στις 15.15 ως τις 17.00. Στις 19.00 παραλαμβάνει την σκυτάλη ο Τάκης Δημητρακόπουλος που επαναλαμβάνει τα μαθήματα για αρχάριους μαθητές το Σάββατο.
Το σκάκι είναι ένα άθλημα για όλες τις ηλικίες και ουσιαστικά δεν είναι ποτέ ούτε νωρίς ούτε αργά για να ξεκινήσει κανείς. Η προσδοκία μας είναι η διάδοση αυτού του πνευματικού παιχνιδιού που πλέον έχει αναγνωριστεί και από την ελληνική πολιτεία καθώς εισάγεται επιτέλους και στα σχολεία ως μάθημα.
Διεθνώς έχει αποδειχθεί ότι η συστηματική ενασχόληση με το σκάκι προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους μαθητές. Έχει μετρηθεί ότι δυναμώνει την συγκέντρωση, την μνήμη και προσοχή ενώ διδάσκει παράλληλα και την πολιτισμένη συμπεριφορά τόσο στην νίκη όσο και στην ήττα, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του χαρακτήρα.
Περισσότερες πληροφορίες για το πανέμορφο άθλημα του σκακιού στην κ. Βάγια Βλαχάκη (694-8828891) για εγγραφές στην Σκακιστική Ομάδα Τρίπολης και την δημιουργία Νέων Ομάδων Προπόνησης.






