Την επόμενη εβδομάδα στο Taxis οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης στην Αρκαδία
Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα έχουν τη δυνατότητα να προεισπράξουν ένα σημαντικό μέρος της συγκεκριμένης παροχής, ήτοι θα λάβουν το 1/4 του συνολικού ποσού επιδόματος που δικαιούνται πριν ξεκινήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο για τη θέρμανσής τους.
Η διευκόλυνση αυτή είναι μεγάλη. Ενδεικτικά ένας καταναλωτής που δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης εάν αγοράσει εφέτος 1.000 λίτρα πετρελαίου θα ξοδέψει 1.080 ευρώ. Για την αγορά 1 τόνου πετρελαίου ο δικαιούχος επιδόματος θα ξοδέψει 800 ευρώ.
Δικαίωμα επιδόματος θέρμανσης έχουν :
Άγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί ( 43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά).
Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.
Στα 120 τετραγωνικά μέτρα ανέρχεται η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος φορολογούμενος.
Η επιδοτούμενη ποσότητα καυσίμων διαμορφώνεται ως εξής:
Στα 1.800 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στη Β' ζώνη (Νομοί Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου).






