Menu
RSS
Τετάρτη, 01/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δικαστική απόφαση δικαιώνει τον απολυμένο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Μεταφορέων

Δικαστική απόφαση δικαιώνει τον απολυμένο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Μεταφορέων
Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορέων, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Τρίπολης επιστρέφει άμεσα στη θέση εργασίας του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς Αρκαδίας  και  μέλος  του  Δ.Σ  της  Ομοσπονδίας  Συνδικάτων  Μεταφορών  Ελλάδας  (Ο.Σ.Μ.Ε), Στάθης Αργυράκης, ο οποίος είχε απολυθεί 15 μέρες πριν, κατά παράβαση του  ν. 1264/1982.
Με την εν λόγω απόλυση, ήταν ξεκάθαρη η προσπάθεια του ΚΤΕΛ Αρκαδίας και των μετόχων του να απονεκρωθεί η συνδικαλιστική δράση στην επιχείρηση και καμφθούν τα «εμπόδια» που προβάλει το τοπικό σωματείο στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και στην συρρίκνωση των αποδοχών στα 586 €.
Ο στόχος αυτός, προσωρινά τουλάχιστον, ματαιώθηκε.
Δε μπορούμε ωστόσο να μην επισημάνουμε ότι οι αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές ενέργειες εργοδοτών των ΚΤΕΛ εκδηλώνονται πλέον με απροκάλυπτο τρόπο, αφού δεν διστάζουν να παραβιάσουν ακόμα και ευθέως απαγορευτικές διατάξεις περί απολύσεων, όπως είναι και αυτές του ν. 1264/1982.
Φαίνεται ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό από τους εργοδότες των ΚΤΕΛ ότι η πολιτική μεταβολή στη χώρα μας σηματοδοτεί την επαναφορά της προστασίας των εργαζομένων στην ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής.
Φαίνεται επίσης ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι δικαιοσύνη εντέλει απονέμεται.
Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και, με τα μέσα που μας παρέχει ο νόμος, αξιώνουμε και θα συνεχίσουμε να αξιώνουμε να μην υλοποιηθεί καμία παράνομη απόλυση.»
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
 
«Καλούμε την μέτοχο και την Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ να σεβαστούν την προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Τρίπολης και να επιστρέψει άμεσα στην θέση εργασίας του ο πρόεδρος του σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς Αρκαδίας, μέλος της Διοίκησης Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος ,σύνεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και σύνεδρος της ΓΣΕΕ, Στάθης Αργυράκης, ο οποίος είχε απολυθεί 15 μέρες πριν, κατά παράβαση του ν.1264/1982.
Με την εν λόγω απόλυση, ήταν ξεκάθαρη η προσπάθεια του ΚΤΕΛ Αρκαδίας και των μετόχων του να απονεκρωθεί η συνδικαλιστική δράση στην επιχείρηση και να καμφθούν τα «εμπόδια» που προβάλει το τοπικό σωματείο στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας δηλώνει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία τελικώς απονέμεται.
Θέλουμε να δηλώσουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας στηρίζει τόσο συνδικαλιστικά όσο και νομικά τον συνάδελφο Πρόεδρο.
Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Προεδρείο της ΓΣΕΕ για το ενδιαφέρον του στέλνοντας τον αναπληρωτή Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κατά την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής.
Παράλληλα, καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για την απόσυρση του π.δ. 94/2014 που έχει ανοίξει τις ορέξεις των εργοδοτών και εκβιάζουν για παράνομες απολύσεις.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...