Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αφιέρωμα του Αντ1 στον Νίκο Φλώρο και στην Αρκαδία ... μέσω Αγίας Πετρούπολης! (vd)

Αφιέρωμα του Αντ1 στον Νίκο Φλώρο και στην Αρκαδία ... μέσω Αγίας Πετρούπολης! (vd)
Την Αγία Πετρούπολη επισκέφτηκε η εκπομπή του Ant1 «Πρώτο Πλάνο» και μεταξύ άλλων βρέθηκε στο μουσείο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της τέχνης, αναδημιουργηθηκαν και παρουσιάστηκαν έργα του El Greco από καλλιτέχνη, από τον Αρκά καλλιτέχνη, Νίκο Φλώρο.
Όλα τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης και πάλι μιλούν για την Ελλάδα της τέχνης, για τα 8 εκατομμύρια επισκέπτες που ήδη είχαν εκθέσεις του σε κρατικά μουσεία της Μόσχας αλλά και της Αγίας Πετρούπολης. Όλοι μιλούν για τον σπουδαίο καλλιτέχνη από την Αρκαδία.
Εκτός από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή, είδαμε πλανά από τα εγκαίνια της έκθεσης αλλά και δηλώσεις του πρώην Δημάρχου της Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη που είχε ταξιδέψει τότε, μέχρι την παγωμένη Αγία Πετρούπολη.
«Σημασία έχει η ουσία, εκφράζω την ψυχή μου μέσα από αυτό και προσπαθώ να δυσκολέψω περισσότερο τη διαδρομή μου και αυτό για να μπορέσω να προχωράω πολύ περισσότερο» δήλωσε ο Νίκος Φλώρος.
Ακόμα ένα μικρό αφιέρωμα μέσα στη συνέντευξη γίνεται στην Αρκαδία αλλά και στην πόλη της Τρίπολης καθώς και στην υποψηφιότητα μας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα.
Τον Οκτώβριο τα ανάγλυφα έργα του El Greco θα φιλοξενηθούν στο ίδιο το σπίτι μουσείο του El Greco, στο Τολέδο της Ισπανίας.
Δείτε το αφιέρωμα μέσα από το «Καλημέρα Αρκαδία».
Μ.Σ.

2 σχόλια

  • Πρωην
    Πρωην Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 23:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Tasis.... Μάλλον θα ήθελες να υπήρχες και σήμερα εκει που ήσουν πριν απο 2 χρόνια και να έκανες ένα ταξιδάκι μέχρι εκει...την Ρωσία με καμία 60.000€ ακόμη!!! Σίγουρα το ξέρω θα ένιωθες παρά μα παρά πολύ καλα!!! Δυστυχώς χάλασε η μανέστρα και εισαι σε ένα καναπέ τωρα και γράφεις, γράφεις και θα ξαναγράφεις και θα αναπολείς εκείνες τις αναμνήσεις απο εκείνο το ταξίδι που έκανες σαν συνοδος, συζηγος η φίλος του πρώην Δημαρχου!!!

  • TASIS
    TASIS Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 21:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτή ήταν παρουσία που στήριξε ουσιαστικά τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από την Τρίπολη και είχε συνέχεια αφού ο Νίκος Φλώρος ξαναπήγε στην Αγ. Πετρούπολη με τα έργα του που έχουν αναφορά στο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και τώρα θα τα παρουσιάσει και στην Ισπανία. Μακάρι να είχε συνεχίσει και η νέα Δημοτική Αρχή στον ίδιο δρόμο αντί να υπογράφει συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με ξενόφερτους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές, Τεχνικούς Συμβούλους και Συμβούλους Επικοινωνίας αμφιβόλου ποιότητας και δυνατοτήτων και κυρίως χωρίς να έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο αφού όλα γίνονται μέσω της ΚΕΔΗΤ.
    Υ.Γ. Αλήθεια μιας και ανέφερα την ΚΕΔΗΤ δόθηκαν τα στοιχεία για την κίνηση των λογαριασμών της ???

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...