Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σταθερή Κυβέρνηση τετραετίας με προοδευτικό πρόσημο ζητά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος!

Σταθερή Κυβέρνηση τετραετίας με προοδευτικό πρόσημο ζητά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος!
Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» (Χρ.Κούτρας – Γ.Ντσούνος) στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως «ο κ.Τσίπρας είχε προαποφασίσει να κάνει και δημοψήφισμα και εκλογές.
Διερωτάται κανείς γιατί επιμένει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και δεν τα έκανε όλα μαζί. Στη χθεσινή του συνέντευξη όμως, έκανε ένα ακόμη χειρότερο βήμα: εκβίασε τους πολίτες πως “αν δεν με ψηφίσετε, εγώ δεν θα συνεργαστώ με κανέναν εκτός από τον κ.Καμμένο, που τον έχω του χεριού μου”. Ο κ.Τσίπρας προσπαθεί να ξεφύγει, γιατί δεν αντέχει. Ακόμη και χθες είπε ψέματα. Όλα είναι ψέματα. Είναι ταυτόχρονα και αντιμνημονιακός και μνημονιακός και αρνείται να μιλήσει για την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια.»

Ερωτηθείς σχετικά με πιθανές μελλοντικές κυβερνητικές συνεργασίες, ο κ.Κωνσταντινόπουλος υπενθύμισε πως «είχα πει στη Βουλή, πως το Πρόγραμμα αυτό, με αναλογία μέτρων 95% φόρους και 5% μείωση δαπανών, δεν μπορεί να προχωρήσει. Είχα ζητήσει να θέσουμε δύο προϋποθέσεις για την ψήφισή του από εμάς: πρώτον, να συμφωνήσουμε στους στόχους, αλλά να διαφοροποιήσουμε το μείγμα της πολιτικής. Και δεύτερον, να δεσμευθούμε όλοι σε πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα για την υλοποίηση του Προγράμματος. Επικράτησε η άλλη άποψη, και το σέβομαι. Δεν μπορεί όμως, ακόμη και σήμερα, ακόμη και σε εικοσιπέντε μέρες, μετά από τις εκλογές, να ξανασυζητάμε πως ο κ.Τσίπρας δεν θέλει να στηρίξει το Πρόγραμμα που υπέγραψε! Οι πολίτες απαιτούν Κυβέρνηση για τέσσερα χρόνια. Δεν μπορεί πλέον να κρύβεται κανείς. Να μάθουμε όλοι από τα λάθη του παρελθόντος και να θεμελιώσουμε οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία σε προγραμματικές δεσμεύσεις με ρεαλιστική συμφωνία.»

Περιγράφοντας ένα σχέδιο ανάκαμψης και ανάπτυξης για τη χώρα, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να αναδείξει τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του, δηλώνοντας: «έχουμε ανάγκη από ένα “New Deal” με τον επιχειρηματικό κόσμο, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Να βάλουμε τέλος στη συνομωσιολογία και να αγωνιστούμε για την προσέλκυση επενδύσεων και κεφαλαίων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, εκχωρώντας προς εκμετάλλευση ανενεργό δημόσιο πλούτο, έστω και με ένα ευρώ, για την επόμενη τριετία. Να συμφωνήσουμε, όλα τα κόμματα, σε ένα σχέδιο. Να μιλήσουμε καθαρά για την Ελλάδα του 2030: για ιδιωτικοποιήσεις, για αξιοκρατία και αξιολόγηση στο δημόσιο, για τους αγρότες και τους επιχειρηματίες, για ένα νέο κράτος που δεν μπορεί να έχει μοναδικό ρόλο τις προσλήψεις. Και αφού ξεκινήσει ξανά η παραγωγή πλούτου, θα υπάρξει τότε πάλι περιθώριο να αναδείξουμε τις διαφορές μας.» Ο κ.Κωνσταντινόπουλος, ερωτηθείς για την πιθανότητα διερεύνησης ευθυνών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του κ.Βαρουφάκη, πρόσθεσε κατηγορηματικά: «Έχω ήδη ζητήσει να διερευνηθούν οι επαφές και η συνεργασία του κ.Βαρουφάκη με hedge funds και διεθνείς οίκους αξιολόγησης κατά την κρίσιμη περίοδο της Υπουργίας του. Όμως να ξεκαθαρίσουμε κάτι: δεν υπάρχει περιθώριο να ξαναρχίσουμε τα παλιά και να αναλωθούμε, για 6-7 μήνες μετά από τις εκλογές, στην απόδοση ευθυνών στους προηγούμενους. Να μην αποτελέσει η διαδικασία αυτή τροχοπέδη στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας.»

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε τέλος πως «το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί μία σταθερή Κυβέρνηση όλων των κομμάτων του δημοκρατικού, ευρωπαϊκού συνταγματικού τόξου, με προοδευτικό πρόσημο. Να θυμόμαστε όμως ποια ομάδα κατάφερε να στηρίξει αποτελεσματικά τη χώρα – και δεν μιλώ σε επίπεδο στελεχών και υπουργών μόνο: ήταν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, ο κ.Ολάντ, ο κ.Ρέντσι, ο κ.Πιτέλα που στήριξαν την Ελλάδα στην Ευρώπη, ύστερα από τις παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ και της Προέδρου του. Σε αυτό το πλαίσιο, και με αυτό το στόχο, απευθύνουμε προσκλητήριο ώστε να επιστρέψουν όλα τα στελέχη μας και όλοι οι πολίτες, με τους οποίους δώσαμε σκληρές μάχες την τελευταία πενταετία, στη μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη. Έχουμε όλοι συμφωνήσει ομόφωνα σε ένα πλαίσιο. Η Πρόεδρός μας θα ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία. Προσωπικά, θα βοηθήσω την ηγεσία και την παράταξή μου για να επιτύχει τη συμπόρευση με τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, στις οποίες ανήκει και η ΔΗΜΑΡ του κ.Θεοχαρόπουλου, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...