Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμαρχος: «Λένε ανακρίβειες στις Καλτεζές» - Καρώνης: «Το νερό είναι πόσιμο αλλά γίνονται δολιοφθορές»! (vd)

Δήμαρχος: «Λένε ανακρίβειες στις Καλτεζές» - Καρώνης: «Το νερό είναι πόσιμο αλλά γίνονται δολιοφθορές»! (vd)

Το ρεπορτάζ του «Καλημέρα Αρκαδία» από τις Καλτεζές, με τους κατοίκους του χωριού να καταγγέλλουν ότι πίνουν βρώμικο νερό, προκάλεσε μία έκτακτη συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Γιώργο Καρώνη. Στη συνέντευξη τύπου παρών ήταν και ο Ιωάννης Ντεβέρος από το τοπικό συμβούλιο Καλτεζών.

Ο Δήμαρχος είπε αρχικά ότι η συγκεκριμένη περιοχή (Καλτεζές, Αγριακόνα, Μοναστήρι) αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης το οποίο δεν είναι καινούργιο, αλλά ισχύει χρόνια.
«Όταν αναλάβαμε πριν από ένα χρόνο, προχωρήσαμε στη σύνταξη μελέτης που την ετοίμασε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και η ΔΕΥΑΤ και έχει προκύψει το κόστος υλοποίησης του έργου που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα,. Τότε ήρθαμε σε επαφή και με τον Αντιπεριφεριεάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα, για να χρηματοδοτηθεί αυτό το έργο. Το κόστος είναι μεγάλο και από τα αδιάθετα των πυρόπληκτων θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί. Αναμένεται η χρηματοδότησή της από την Περιφέρεια για να γίνει το έργο» είπε ο Δημήτρης Παυλής.
Ο Δήμαρχος εξήγησε μετά ότι το πρόβλημα θα τακτοποιηθεί με αυτή την εργολαβία. Δήλωσε έκπληκτος ότι άκουσε κόσμο από τις Καλτεζές να μιλά για γαστρεντερίτιδες από το νερό και να καταγγέλλει ότι ο Δήμος τους έχει εγκαταλείψει. «Σας δηλώνω ότι με έκπληξη διαπίστωσα ότι λένε σοβαρότατες ανακρίβειες. Και έλεγχος του νερού γίνεται και αναλύσεις. Όλα έχουν γίνει.»

Στενοχωρημένος με τα όσα ακούστηκαν στις Καλτεζές δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Γιώργος Καρώνης ο οποίος είπε ότι προσωπικά έχει πάει πάνω από 5 φορές στο χωριό και σχεδίασε από την πρώτη στιγμή να σταματήσει να πηγαίνει νερό με βυτία. «Η ΔΕΥΑΤ δεν θα δώσει νερό αν δεν έχει ανάλυση. Ειδικά, στις Καλτεζές, από την 1η Ιανουαρίου έχουν γίνει 4 αναλύσεις νερού, με την τελευταία τον Ιούλιο. Στην πηγή έχει γίνει ό,τι έπρεπε να γίνει και μετά ρίξαμε το νερό. Διαβεβαιώνω ότι το νερό είναι πόσιμο. Υπάρχουν κάποια χεράκια που κάνουν δολιοφθορές που κόβουν το ρεύμα και το χλωριοτήρα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πίνουμε βρώμικο νερό» λένε στις Καλτεζές και καταγγέλλουν κρούσματα γαστρεντερίτιδας! (vd)- www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...