Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ελαιοχώριο .. Ένας τόπος γεμάτος ελιές στην Αρκαδία!

Ελαιοχώριο .. Ένας τόπος γεμάτος ελιές στην Αρκαδία!
Ελαιοχώριο,
Ένας τόπος γεμάτος ελιές. Μια φυσική γωνιά της ελιάς. Χιλιάδες αγριελιές διάσπαρτες στον όμορφο ελαιώνα Σαμόνι εμβολιάστηκαν από τα άγια χέρια των παππούδων μας, με κύρια ποικιλία το Μανάκι.
Ξελόγκωσαν και ημέρεψαν τον άγριο τόπο σε όλες τις άκρες του χωριού μας και απ' άκρη σε άκρη φύτεψαν και μεγάλωσαν αμέτρητα λιόδεντρα.
Το άγιο αυτό δέντρο στήριξε την οικονομία του τόπου μας, με τα λιοτρίβια να δουλεύουν ημερόνυχτα, οι εργάτες να μαζεύουν, τραγουδώντας, τον ελαιόκαρπο, το τρένο να διώχνει το χρυσάφι του χωριού μας, το εξαιρετικό λάδι μας.
Είναι αληθινά το λάδι ο ελληνικός χρυσός. Εμείς μπορούμε, σαν Ελαιοχώρι να υπερηφανευόμαστε ότι παράγουμε ένα εξαιρετικά χρυσό ελαιόλαδο, με άριστη γεύση, ελάχιστα οξέα, όμορφο χρώμα, άριστο άρωμα. Λάδι βγαλμένο από την καλύτερη ποικιλία λαδοελιάς, το Μανάκι.
Ένα λάδι παρθένο, βιολογικό, που παράγεται με παραδοσιακούς τρόπους καλλιέργειας, λάδι που όσοι το προμηθεύονται δεν το αποχωρίζονται.
Το ελαιομάζεμα ξεκίνησε, σιγά- σιγά, θα πλημμυρίσουν οι λίμπες μας ξανά.
Ελάτε να καλύψετε τις ανάγκες του νοικοκυριού σας από εμάς. Ελάτε να γνωριστούμε. Εμπιστευτείτε και το λάδι μας, μας και εμάς που εδώ και χρόνια καλλιεργούμε με συνέπεια και μεράκι, τα δέντρα που κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας.
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Δ.Δ. ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...