Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γλέντι, χορός και μεζέδες στο έθιμο της «γουρουνοχαράς» στο Άγαλι (εικόνες)

Γλέντι, χορός και μεζέδες στο έθιμο της «γουρουνοχαράς» στο Άγαλι (εικόνες)
Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, το έθιμο του «γουρουνίσματος» ή «γουρουναχαράς», θεσμός πιά για το Άγαλι, αναβίωσε για 5η χρονιά στην ηλιόλουστη πλατεία του χωριού. Στην αναβίωση του εθίμου βοήθησαν οι κ.κ.: Κοκορέλης Νικήτας, Πετρόπουλος Κωνσταντίνος και Πετρόπουλος Παρασκευάς του Πέτρου.
Στη συνέχεια οι κ.κ.: Κοκορέλης Νικήτας, Τσέκος Δημήτριος, Πετρόπουλος Κων/νος, Πετρόπουλος Παρασκευάς του Γεωργίου, Τσέκος Δημήτριος και Φίλης Αντώνης, ετοίμασαν τους καλοψημένους χοιρινούς μεζέδες για τους επισκέπτες.

Ακολούθησε γλέντι και χορός μέχρι αργά το απόγευμα.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν οι κ.κ.:Βλάσης Κώστας Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Τατούλη Εύη Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας, Γιαννακούρας Ευάγγελος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Ρουμελιώτης Γεώργιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Κοσκινάς Δημήτριος, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Καρώνης Γεώργιος Αντιπρόεδρος ΔΕΗΑΤ, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι: Βόσνος Δημήτριος, Γεωργανόπουλος Νικόλαος, Σταμάτης Χαράλαμπος, οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι:Παπαχρόνης Παναγιώτης, Σωτηρόπουλος Δημήτριος, οι κ.κ. Ντόκος Ιωάννης εκπρόσωπος Τ.Δ. Κώμης, Σιάννης Αθανάσιος εκπρόσωπος Τ.Δ. Παλαιοπύργου, Κολλίντζας Δημήτριος εκπρόσωπος Τ.Δ. Βλαχέρνας, Νταγιάνντης Παναγιώτης εκπρόσωπος Τ.Κ. Χωτούσας και Τρυφωνόπουλος Ηλίας εκπρόσωπος Τ.Δ. Λίμνης, η κ. Γιούλα Παρρά Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Λιμνιωτών Αρκαδίας «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», ο κ. Τσέρμος Παναγιώτης Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Λιμνιωτών Αρκαδίας «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», ο κ. Αγάθος Χρίστος Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Λιμνιωτών Αρκαδίας «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», η κ. Κορδοπάτη Αντωνία Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Δαραίων, η κ. Κουρτάλη-Κούλη Νίκη Λαογράφος και ο κ. Αγγελάκος Ηλίας Μαθηματικός Λυκείου Λεβιδίου

Την τιμητική του είχε το καθιερωμένο παζάρι του Συλλόγου με παραδοσιακά προϊόντα και γλυκίσματα του χωριού μας που είχαν ετοιμάσει οι κ.κ. Αλεξοπούλου Νίκη, Βαρδουνιώτη Δήμητρα, Γκιόκα Βασιλική, Προκόπου Παναγιώτα (πρεσβυτέρα), Τσέρμου Χριστίνα, Τρυφωνοπούλου Παρασκευή και Φίλη Ευσταθία.

Επίσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου. Τυχεροί για το χοιρινό ήταν οι κ.κ.:Καφαντάρης Κωνσταντίνος, Παπαχρόνης Παναγιώτης και ο Σύλλογος των Απανταχού Λιμνιωτών Αρκαδίας «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», για τα αρνιά οι κ.κ.:Δημητροπούλου Παναγιώτα του Μιχαήλ και Τσαρουχάς Λάμπρος από Βλαχέρνα και για το κρασί ο κ. Φίλης Αντώνης.

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ....., κάθε λογής γλυκίσματα, φτιαγμένα με ιδιαίτερο γούστο και μεράκι από τις κ.κ.: Αλεξοπούλου Νίκη, Βαρδουνιώτη Δήμητρα, Γκιόκα Βασιλική, Προκόπου Παναγιώτα (πρεσβυτέρα), Τσέρμου Χριστίνα, Τρυφωνοπούλου Παρασκευή και Φίλη Ευσταθία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΣΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΜΝΗΣ «ΤΟ ΑΓΑΛΙ», ευχαριστεί θερμά την «Γαλακτοκομική Τριπόλεως» ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΙ για την προσφορά τους, τους δωροθέτες της λαχειοφόρου κ.κ.:Αλεξόπουλο Δημήτριο του Αντωνίου, Μητσιόπουλο Αθανάσιο (από Μάτι Κορινθίας) και Αντώνη Φίλη, επίσης τους εθελοντές και τις εθελόντριες της εκδήλωσης. κι εύχεται σε όλους και σε άλλα με υγεία κι ευτυχία!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...