Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προστατευόμενη περιοχή το Παρράσιο Πάρκο;

Προστατευόμενη περιοχή το Παρράσιο Πάρκο;
Αναφορά στο Παρράσιο Πάρκο του περιοδικού του προσωπικού της Τράπεζας της Ελλάδος «Ο νέος ΚΥΚΛΟΣ»(τεύχος 16-Φθινόπωρο 2015, σελ. 18-19) έγινε με τίτλο «Οδοιπορικό. Με αφορμή το Λύκαιον όρος:
Το πάρκο πολιτιστικής κληρονομιάς ως αναπτυξιακό εργαλείο», του κ. Βασίλη Μπελεκούκια, τον οποίο ευχαριστούμε και προσκαλούμε να ενταχθεί στο σωματείο μας.
Η Επιστημονική Επιτροπή για τη δημιουργία του Πάρκου ενημερώνει ότι ο φάκελος τεκμηρίωσης ολοκληρώνεται και σύντομα θα υποβληθεί στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ανακήρυξης του Παρράσιου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως προστατευόμενης περιοχής.
Παράλληλα, η Διεθνής Ένωση Φίλων του ναού του Επικουρίου Απόλλωνα στις Βάσσες ετοιμάζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάδειξης του μνημείου και του περιβάλλοντος αρχαιολογικού χώρου, και μας γνωστοποίησε ότι το Β’ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού επέλεξε ως θέμα συμμετοχής  σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για ανάδειξη και σύνδεση συγκεκριμένων μνημείων και χώρων του παρελθόντος με τη σύγχρονη πολιτιστική και οικονομική ζωή σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας, ως προϊόν εικονικής πραγματικότητας, γυαλιά τα οποία, σε συνδυασμό με εφαρμογή (κινητών τηλεφώνων), θα βοηθήσουν στην ξενάγηση αρχαιολογικών χώρων και συγκεκριμένα του Επικουρίου Απόλλωνα.
‘Αγγελος Δενδρινός

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...