Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η χειροτονία του π. Νεκτάριου στο χωριό Πάπαρι (vd)

Η χειροτονία του π. Νεκτάριου στο χωριό Πάπαρι (vd)
Τό πρωί τῆς Κυριακῆς 10ης Ἀπριλίου 2016 τελέσθηκε Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία ὑπό τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας καί Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Νικολάου Πάπαρι, ὅπου κατά τήν διάρκεια αὐτῆς ὁ Σεβ. Ποιμενάρχης μας προέβη καί στήν εἰς Πρεσβύτερον Χειροτονία τοῦ Ἱεροδιακόνου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Γοργοεπηκόου Νεστάνης Μαντινείας π. Νεκταρίου (κατά κόσμον Δημητρίου Παπανικολάου).
Στην ιστοσελίδα psnestanis.gr, διαβάζουμε...
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΤΡΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Γεννήθηκε το έτος 1964 στο Διμηνιό Κορινθίας, όπου έμαθε και τα πρώτα του γράμματα. Τέκνο του Βασιλείου και της Ευθυμίας Παπανικολάου. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες γυμνασιακές του σπουδές στο γυμνάσιο του Κιάτου. Φοίτησε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Κορίνθου στο Λουτράκι Κορινθίας. Εκεί, συνδέθηκε με τον πολιό γέροντα, Αρχιμανδρίτη, πατέρα Νεκτάριο Μαρμαρινό και από τότε μέχρι και σήμερα είναι πνευματικό του τέκνο. Υπηρέτησε στο στρατό στο σώμα του πυροβολικού. Εργάστηκε ως υπεύθυνος – διευθύνων του γραφείου πωλήσεων του εφοπλιστή κυρίου Ιωάννη Κελετζάκη. Αναχώρησε από την κοσμική ζωή για το Άγιο Όρος το έτος 1995, όπου και παρέμεινε ως δόκιμος μοναχός στην Ιερά Μονή Διονυσίου. Μετά από επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Όρους του γέροντός του πατρός Νεκταρίου, ακολούθησε αυτόν και εγκαταστάθηκε για αρκετό χρόνο σε ιδιωτικό χώρο στην Περαχώρα Κορινθίας. Το έτος 2001 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αιμυαλών Δημητσάνης με εντολή και ευλογία του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Θεοφίλου. Από το έτος 2013 εγκαταβιεί μαζί με άλλους πατέρες στην ιστορική Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου Γοργοεπηκόου Νεστάνης Αρκαδίας.

Παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ.Βασίλειος Λεβέντηςεκπρόσωποι  του Δήμου Τρίπολης ,του Στρατού ,της Αστυνομίας  αρκετοί κάτοικοι του χωριού ,καθώς επίσης γνωστοί και φίλοι του Πατρός Νεκταρίου τόσο από την ιδιαίτερη πατρίδα του όσο και από το χωριό μας τη Νεστάνη. Μετά πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε  Ιερό Μνημόσυνο   υπέρ  μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως πάντων των υπέρ  Πίστεως και Πατρίδος αγωνισαμένων και πεσόντων,  ως και  των Οπλαρχηγών και λοιπών Αγωνιστών υπό τον Πολέμαρχο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και πάντων των συγκροτησάντων το πρώτο Ελληνικό Στρατόπεδο στο Πάπαρι.

Έγινε  Κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των Πολιτικών, Αστυνομικών και Στρατιωτικών  Αρχών. Εκφώνηθηκε ο  πανηγυρικός  της ημέρας.

Ακολούθησαν  δημοτικοί χοροί στην πλατεία του Χωριού από το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητος των Απανταχού Παπαραίων. Προσφέρθηκαν γλυκίσματα και αναψυκτικά στη δεξίωση των  παρευρισκομένων.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...