Συντονιστικό για τις πυρκαγιές σήμερα στην Τρίπολη (vd)

Συνεδρίαση συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας έγινε σήμερα στην Τρίπολη.
Από 1η Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου ισχύουν οι περιοριστικές διατάξεις για το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο για αποφυγή πυρκαγιών.
"Εμείς, βάσει των αρμοδιοτήτων εκ του νόμου, προετοιμαζόμαστε, όπως κάθε χρόνο, για να είμαστε έτοιμοι και να αποφύγουμε δυσάρεστα περιστατικά από τυχόν συμβάντα πυρκαγιών.
Τα τελευταία χρόνια με τον συντονισμό και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από θετικά.
Ελπίζουμε και φέτος να κυλήσει ομαλά η αντιπυρική περίοδος αλλά χρειάζεται η ευαισθητοποίηση και των πολιτών, για παράδειγμα στο καθάρισμα των οικοπέδων τους από τα χόρτα ή στο κλάδεμα των δέντρων τους από τυχόν κλαδιά που εμποδίζουν τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.
Σημαντική είναι και η συμβολή των εθελοντών που και φέτος θεωρούμε πως θα έχουμε τη συμμετοχή τους, σε ζητήματα όπως η επάνδρωση των πυροφυλακίων ή στη διενέργεια περιπολιών." αναφέρει ο Αντιπερειφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο οποίος στο πλευρό του, είχε τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Γιώργο Ρουμελιώτη.