Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καρώνης: «Δεν υπάρχουν υπέρογκοι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΤ στα χωριά»

Καρώνης: «Δεν υπάρχουν υπέρογκοι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΤ στα χωριά»

Το θέμα των λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ που έφτασαν σε χωριά του Δήμου Τρίπολης τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης από την πλευρά της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Τι γίνεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ;» ρώτησε ο Γιάννης Σμυρνιώτης, ενώ ο Κώστας Τζιούμης τόνισε ότι υπάρχουν «οχλήσεις από χωριά του δήμου Τρίπολης για τα τιμολόγια ΔΕΥΑΤ. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχουμε τεράστιες διαφορές στις καταναλώσεις νερού. Σπίτια που ήταν κλειστά, είχαν υπερβολικές χρεώσεις. Ενώ άλλα σπίτια που είχαν μεγάλες καταναλώσεις νερού, με ζώα και κήπους, είχαν μικρότερες χρεώσεις. Έχουν γίνει μετρήσεις και σε πόσους έχουν σταλεί λογαριασμοί χωρίς μετρήσεις;».

Από την πλευρά του ο Νίκος Τσιαμούλος μίλησε για «υπερβολικά υψηλοί οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΤ, προτείνω να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, με μοναδικό θέμα τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ. Αλλιώς, δεν θα βγάλουμε άκρη. Εύχομαι το υπόμνημα που κατέθεσε η παράταξη μας στην Αποκεντρωμένη να μην δικαιωθεί. Φοβάμαι για το μέλλον της ΔΕΥΑΤ».

Ενώ, ο Δημήτρης Νικολάου τόνισε: «Σε ρολόγια με μηδενική ένδειξη, πήγαν υπέρογκοι λογαριασμοί. Φυσικά, δεν πρέπει να πληρωθούν. Να ξαναγίνουν σωστές μετρήσεις και να γίνει διαγραφή των ποσών κα των προσαυξήσεων. Όσοι δεν πληρώσουν θα βεβαιωθούν τα ποσά στην εφορία;».

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΩΝΗ

Πάρων στη συνεδρίαση ήταν ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Γιώργος Καρώνης, αλλά και ο Τεχνικός Διευθυντής Κώστας Μανδρώνης. Το λόγο πήρε ο κ. Καρώνης που είπε: “Αυτοί οι λογαριασμοί είναι για συνολικό διάστημα 2,5 ετών. Για ποιους υπέρογκους λογαριασμούς μιλάμε; Έχω μιλήσει με τους Προέδρους, έχω εξηγήσει πως έγιναν οι μετρήσεις. Κάποια σπίτια που ήταν κλειστά, όταν κάναμε τις δύο μετρήσεις, ξέρετε τι έγραψαν τα ρολόγια; Σε χωριό, ρολόι έγραψε 300 ευρώ και βρέθηκε διαρροή μέσα στο σπίτι. Πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι πρέπει να σέβονται το νερό. Η ΔΕΥΑΤ φέρνει ένα τιμολόγιο πολύ πιο κοινωνικό και θα γίνει συνεδρίαση πολύ σύντομα και θα μιλήσουν όλοι. Η ΔΕΥΑΤ έχει κάνει δύο μετρήσεις, τώρα τελειώνει τη δεύτερη και την άλλη μέτρηση την έχει πάρει από τους προηγούμενους δήμους.”

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...